2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Ford is az emissziómentes közlekedésben látja a jövőt

A Ford 2025-ig 22 milliárd dollárt költ modellkínálata elektrifikálására, ami azt jelenti, hogy az amerikai autógyártó a következő években a korábban tervezettnél jóval többet fordíthat alternatív hajtású járművei fejlesztésére. 

A beruházásokat ismertető Jim Farley, a Ford vezérigazgatója konkrét modelleket és technológiákat nem nevezett meg, azonban megosztotta, hogy

növelik az akkumulátoraik kapacitását, csökkentik a költségeket, illetve bővítik az elektromos hajtású típusok kínálatát.

Jelenleg a Mustang Mach-E akkumulátoros elektromos SUV Mexikóban készül, míg az E-Transit elektromos furgon gyártása nemrég kezdődött el Törökországban – 2021 végétől pedig Missouri államban is gyártják majd.

Fotó: Ford

Mint kiderült, 2022-ben indul Michiganben az elektromos F-150 pick-up gyártása, és a Ford két kanadai üzemét is át fogja alakítani, hogy 2024-től a Lincoln luxusmárka villanyhajtású szabadidő-járműveit építhessék. 

A Ford által közölt számokból az is kiderült, hogy a Mustang Mach-E gyártása még mindig nem a tervezett ütemben zajlik. A 2019-ben leleplezett és a 2020 folyamán jelentős promócióval támogatott modellből januárban csak 4250 darab készült, amivel a legyártott autók száma körülbelül 11 ezer eddig. Január végéig nagyjából ötezret szállítottak ki a kereskedésekbe, de csak 241 darabot a vevőknek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam