2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Ford is az emissziómentes közlekedésben látja a jövőt

A Ford 2025-ig 22 milliárd dollárt költ modellkínálata elektrifikálására, ami azt jelenti, hogy az amerikai autógyártó a következő években a korábban tervezettnél jóval többet fordíthat alternatív hajtású járművei fejlesztésére. 

A beruházásokat ismertető Jim Farley, a Ford vezérigazgatója konkrét modelleket és technológiákat nem nevezett meg, azonban megosztotta, hogy

növelik az akkumulátoraik kapacitását, csökkentik a költségeket, illetve bővítik az elektromos hajtású típusok kínálatát.

Jelenleg a Mustang Mach-E akkumulátoros elektromos SUV Mexikóban készül, míg az E-Transit elektromos furgon gyártása nemrég kezdődött el Törökországban – 2021 végétől pedig Missouri államban is gyártják majd.

Fotó: Ford

Mint kiderült, 2022-ben indul Michiganben az elektromos F-150 pick-up gyártása, és a Ford két kanadai üzemét is át fogja alakítani, hogy 2024-től a Lincoln luxusmárka villanyhajtású szabadidő-járműveit építhessék. 

A Ford által közölt számokból az is kiderült, hogy a Mustang Mach-E gyártása még mindig nem a tervezett ütemben zajlik. A 2019-ben leleplezett és a 2020 folyamán jelentős promócióval támogatott modellből januárban csak 4250 darab készült, amivel a legyártott autók száma körülbelül 11 ezer eddig. Január végéig nagyjából ötezret szállítottak ki a kereskedésekbe, de csak 241 darabot a vevőknek.

Neked ajánljuk
Hogyan teljesítettek a világ autóiparai az elektromos autók piacán? Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam