2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újabb elektromos Audi-modellekhez is Győrben gyártják a motorokat

Megkezdődtek az előkészületek az elektromos motorok új generációjának gyártásához az Audi Hungaria győri létesítményében, ahol a jövőben a Porschéval közösen fejlesztett PPE- (Premium Platform Electric) architektúrára épülő modellek számára is készülnek majd hajtóművek. 

Mint kiderült, a győri gyárban 15 000 négyzetméteres területet alakítanak ki egy már meglévő csarnokban. A három műszakos termeléssel a projekt körülbelül 700 alkalmazottnak biztosít munkalehetőséget. Hogy pontosan mikor kezdődik a gyártás, azt egyelőre nem árulta el a vállalat.

A győri Audi-gyár bővítése kapcsán különlegességként említi a gyártó, hogy az új gyártási terület megtervezését VR-szemüvegek használata segítette – ez az innovatív módszer az újfajta 3D-s képfeldolgozási technológiával hatékonyabb tervezést tesz lehetővé.

Fotó: Audi

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának tagja elmondta, hogy

a világ legnagyobb motorgyáraként működő üzem a hatékony belső égésű motorok gyártása mellett így az elektromosítás új korszakának alakításában is aktív szerepet vállalhat.

A létesítményben 2018-ban kezdődött meg a villanymotorok összeszerelése a márka legelső villanyautójához, az e-tron quattro SUV-hoz, 2020 végéig összesen 187 163 elektromos meghajtóegységet gyártottak le Győrben.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Tannistest: idén több mint a fele elektromos 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam