2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újabb elektromos Audi-modellekhez is Győrben gyártják a motorokat

Megkezdődtek az előkészületek az elektromos motorok új generációjának gyártásához az Audi Hungaria győri létesítményében, ahol a jövőben a Porschéval közösen fejlesztett PPE- (Premium Platform Electric) architektúrára épülő modellek számára is készülnek majd hajtóművek. 

Mint kiderült, a győri gyárban 15 000 négyzetméteres területet alakítanak ki egy már meglévő csarnokban. A három műszakos termeléssel a projekt körülbelül 700 alkalmazottnak biztosít munkalehetőséget. Hogy pontosan mikor kezdődik a gyártás, azt egyelőre nem árulta el a vállalat.

A győri Audi-gyár bővítése kapcsán különlegességként említi a gyártó, hogy az új gyártási terület megtervezését VR-szemüvegek használata segítette – ez az innovatív módszer az újfajta 3D-s képfeldolgozási technológiával hatékonyabb tervezést tesz lehetővé.

Fotó: Audi

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának tagja elmondta, hogy

a világ legnagyobb motorgyáraként működő üzem a hatékony belső égésű motorok gyártása mellett így az elektromosítás új korszakának alakításában is aktív szerepet vállalhat.

A létesítményben 2018-ban kezdődött meg a villanymotorok összeszerelése a márka legelső villanyautójához, az e-tron quattro SUV-hoz, 2020 végéig összesen 187 163 elektromos meghajtóegységet gyártottak le Győrben.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam