2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó a kerekesszékes embertársainknak

Kerekesszékesek által is könnyen hozzáférhető változatot készített a Mercedes-Benz és partnere, az AMF-Bruns a tisztán elektromos meghajtású eVito Tourer kisbusz leghosszabb, Extra Long (L3) modelljéből. 

Az autót csúszásmentes padlózatú, kerekesszékes felhajtásra alkalmas EASYFLEX rámpával egészítették ki, valamint speciális rögzítőfelszereléssel is ellátták, így nemcsak a beszállást könnyítették meg, de az utazást is biztonságossá tették a mozgássérültek számára.

A személyre szabott védelem érdekében FUTURESAFE fej- és háttámlákkal is felszerelhető az utastér.

Fotó: Mercedes

A jármű nemcsak azok számára lehet megfelelő választás, ahol mozgássérült van a családban, hanem olyan szállítószolgálatok és taxitársaságok is új ügyfelekhez juthatnak el, akik helyi károsanyag-kibocsátás nélkül végeznék a fuvarozást. Andreas Böger, a Mercedes-Benz haszongépjárműveinek németországi értékesítéséért felelős vezetője büszkén kiemelte: az AMF-Brunsszal közösen elsőként kínálnak ilyen megoldást erre a feladatra a szegmensben, ezért nagy érdeklődésre számít az autó iránt.

Forrás: Mercedes-Benz Deutschland/Youtube
Neked ajánljuk
A Mercedesnél 2030-ra búcsút mondanának benzines és dízelautóiknak Talán már idén ősszel, Münchenben megmutatják az elektromos G-osztályt Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam