2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarországon gyártana villanyautókat a Rivian?

A Rivian még 2018-ban mutatta be az R1T pick-upot és az R1S elektromos SUV-t. Azóta a pedig olyan óriásvállalatok támogatják, mint az Amazon vagy a Ford. A hírek szerint a márka elektromos futárautókat is gyártana – ráadásul lehet, hogy Magyarországon. 

Itt írtunk arról, hogy az Amazon 100 000 elektromos kisbuszt rendelt meg a Riviantól. Ezután nem sokkal az is kiderült, hogy az Amazon be is fektetett 700 millió dollárt a vállalatba. 2020-ban a pandémia sem hátráltatta a futárautók gyártását, az elmúlt hónapokban pedig Los Angeles környékén az Amazon elektromos kisbuszai meg is kezdték a csomagok kiszállítását. 

A Rivian számára a következő lépcsőfok a két saját modelljének, az R1T-nek és az R1S-nek a piacra dobása, sőt a hírek szerint elkezdték egy lehetséges európai gyár helyét keresni.

Fotó: Rivian

A Bloomberg szerint a Rivian először elektromos futárautókat gyártana, majd később személyautókat.

Eddig 3 potenciális ország merült fel: Németország, az Egyesült Királyság és Magyarország.

A Rivian hivatalosan még nem erősítette meg a nemzetközi terjeszkedés hírét, egyelőre az első két modell piacra dobásával vannak elfoglalva.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Tannistest: idén több mint a fele elektromos 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam