2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra rendelhető valamennyi Opel Mokka-e

Hamar látni lehetett, hogy az Opel Mokka tisztán elektromos változata sem lesz egy könnyen megszerezhető villanyautó, miután az elképesztő –és az Opel szerint váratlan – kereslettel képtelen volt lépést tartani a gyártás. A helyzet most látszik rendeződni.

A szeptemberi megjelenést követően mindössze néhány hét alatt előre elfogyott a teljes első éves gyártásra tervezett darabszám a jármű bizonyos változataiból, így akik továbbra is rendelni akartak, azoknak legkorábban 2022 márciusára volt kitűzve a Mokka-e kiszállítása. 2021 elejére állítólag olyannyira kaotikussá vált a helyzet, hogy rendeléseket is törölt az Opel, mert

képtelen volt kiszállítási dátumot mondani ügyfeleinek.

A villanyautosok.hu német hírportálokra hivatkozva azt írja, hogy mindez már a múlté, és a Mokka-e valamennyi változata ismét rendelhető, 2021-es átadással.

Fotó: Opel

Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója interjúban beszélt arról, hogy a francia gyárban tett javításoknak köszönhetően sikerült felpörgetni a PSA CMP-padlólemezére helyezett, 100 kW teljesítményű villanyautó sorozatgyártását, így ismét teljeskörűen elérhető a modell. Hozzátette, hogy a Mokka-e fogadtatása nemcsak a vásárlók részéről volt ennyire pozitív, hanem a kereskedők is „euforikus” állapotban várják.

Lohscheller arról is beszélt, hogy az Opel számára az új valutává a CO2 vált, csak olyan modelleket tart meg, melyek hozzá tudnak járulni a cég környezetbarát jövőjéhez. 

Neked ajánljuk
Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában A klímavédelem sikeréhez a törvényhozók és a gazdasági élet szereplői mellett mindenkire szükség van
Tovább a forrásra: villanyutosok.hu
Vissza
Hírfolyam