2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen az ë-Berlingo

A Combo-e Life és a Peugeot e-Rifter után megérkezett a Citroën ë-Berlingo családi villanyautó is, amely 280 km hatótávval dicsekedhet. 

A hét személy szállítására alkalmas ë-Berlingo külsőre látványosan különbözik az áruterítő feladatokra tervezett testvérétől. A hagyományos meghajtású családi Berlingóval ezáltal már jóval több a közös vonás, de nem nevezhetőgok teljesen azonosnak, a hűtőrácsot például átdolgozták a villanyos változathoz, valamint az Anodised Blue körvonalazás is az ë-Berlingo sajátossága.

A villanymotor maximális teljesítménye 100 kW (136 lóerő), ami a 260 Nm csúcsnyomatékkal együtt Power módban elérhető.

A Normal és Eco üzemmódokkal 80, illetve 60 kW-ra tudjuk korlátozni a teljesítményt az energiatakarékosság érdekében. A végsebesség a vezetési módtól függetlenül 135 km/h.

Fotó: Citroën

Az akkumulátor kapacitása 50 kWh, ami a WLTP-mérés szerint 280 kilométeres hatótávot jelent a gyakorlatban. A maximálisan elérhető töltési teljesítmény 100 kW, ideális körülmények között körülbelül fél óra szükséges a 80 százalékra való töltéshez. Váltakozó áramon a választott fedélzeti töltő teljesítménye szerint 7,5 óra (7,4 kW egy fázison), illetve 5 óra (11 kW három fázison) a teljes feltöltés ideje.

A tulajdonosok a MyCitroën applikáción keresztül kapcsolódhatnak össze autójukkal, ahol a töltöttségi szintet és pillanatnyilag elérhető hatótávot csekkolhatják le, illetve az utastér hőmérsékletét is előre beállíthatják.

Az ë-Berlingo 4,40 méter hosszú M-es, valamint 4,75 m hosszú XL-es változatban 2021 második felétől lesz rendelhető. 

Neked ajánljuk
Tannistest: idén több mint a fele elektromos Kiderült, hogyan gondolkodnak a hazai villanyautósok Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: villanyutosok.hu
Vissza
Hírfolyam