2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Prága lehet a villanyautósok kedvence?

Prágában is fontos szerepet kap a zöldautózás: a cseh fővárosban ugyanis a következő négy évben 750 db töltőállomás telepítését tervezik. Figyelembe véve, hogy 2020 végén Csehországban összesen alig több mint 800 nyilvános töltőállomás működött, ez igazán ambiciózus tervnek tekinthető.

A városi tanács célja a település levegőminőségének javítása. 2020. decemberi adatok szerint Csehországban körülbelül 6000 tisztán elektromos autót regisztráltak, de a várakozások szerint

2030-ban már több mint 200 000 ilyen jármű lesz csak Prága útjain, amely az összes autó mintegy 30 százalékát jelentheti. 

Fotó: Shutterstock

Ennek megfelelően 2030-ig összesen 4500 töltőpont megvalósítása a cél. Amennyiben sikerül teljesíteni a tervet, az évtized végére 45 százalékkal csökkentenék a városban a szén-dioxid-kibocsátást, 2050-re pedig azt tervezik, hogy teljes mértékben karbonsemlegessé válnak.

Neked ajánljuk
A Renault Trucks 2040-re már csak karbonsemleges teherautókat fog gyártani Zalaegerszeg a Zöld Busz Program mintaprojektjének ötödik állomása Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam