2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volvo felfedte lapjait: egy kipufogógáz-mentes jövőre szavazott

Nagy bejelentéssel állt elő a kínai tulajdonban lévő svéd autógyártó cég, a Volvo Stockholmban: 2030-ra kivezeti minden belső égésű motoros modelljét a piacról, és a következő évtizedben kizárólag elektromos autókat fog gyártani és értékesíteni – adta hírül a Portfolio.hu.

„Teljesen meg vagyok arról győződve, hogy nem lesz olyan vásárló a jövőben,
aki belső égésű motorral szerelt autót választana” – idézte a lap Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatójának szavait a Yahoo! Finance beszámolója alapján. Samuelsson 2021. március 2-án, a nagy bejelentés reggelén hozzátette azt is, meggyőződésük, hogy az elektromos autók sokkal vonzóbb alternatívát jelentenek majd a vásárlók számára.

Az értékesítést illetően a Volvo menedzsmentje arról beszélt,

számításaik szerint 2025-re a portfóliójuk fele tisztán elektromos meghajtású lesz, míg a modellek másik felét a hibrid járművek teszik majd ki.

Elárulták, hogy már most bemutatják második tisztán elektromos meghajtású modelljüket, a Volvo C40-et, a következő években pedig új elektromosautó-családdal jelentkeznek. Az is kiderült, hogy a cég forgalmát fokozatosan teljesen az internetre terelik át, a világszerte működő 2400 márkakereskedő pedig a jövőben szervizszolgáltatásokat nyújt majd, illetve a vevőket fogják segíteni az online rendelésekben.

Egy Volvo márkájú, elektromos meghajtású autót töltenek a svédországi Göteborgban Fotó: nrqemi/Shutterstock.com

A Portfolio.hu hangsúlyozta, hogy a Volvo radikális döntésében kiemelt szerepet játszanak az Európai Unióban és Kínában is egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások, valamint hogy egyre több helyen fogják hamarosan betiltani a belső égésű motorral meghajtott járművek értékesítését, illetve kitiltani ezeket a járműveket az utakról. A Yahoo! Finance emellett arra is kitért, hogy míg az elektromos átállás drága az autógyártóknak, addig az elektromos járművek kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, és ez alacsonyabb munkaerőigényhez, a munkahelyek számának csökkenéséhez vezethet az autóiparban.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam