2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos mobilitás: bővül a hazai töltőhálózat

Az elektromos gépjárművek minél gyorsabb hazai elterjedéséhez szükség van a töltőhálózat országos kiépítésére, erre az igényre reagált a Magyar Közút és az e-Mobi. Együttműködési megállapodást kötöttek a hazai infrastruktúra fejlesztéséről és európai közlekedési hálózatba kapcsolásáról – adta hírül az autopro.hu.

Az MVM-csoport alternatív közlekedési üzletágának részeként az e-Mobi Nonprofit Kft. célja az egységes országos elektromosgépjármű-töltési hálózat kiépítése, valamint a töltőhálózat fenntartható működését biztosító elszámolási és fizetési rendszer kialakítása.

A mostani megállapodás értelmében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az e-Mobival feltérképezi az általa kezelt 32 ezer kilométernyi közúthálózat mentén a fejlesztésre alkalmas új töltőhelyszíneket.

A kijelölt helyszíneken a beruházásokat közösen valósítják meg, statisztikai és tapasztalati adatokkal is segítik egymást

– írta a járműipari szakportál a két cég MTI-nek kiadott közleménye alapján.

Az országos fejlesztések során hangsúlyt fektetnek majd a biztonságra, a szolgáltatások minőségére és a fenntarthatóságra Fotó: Shutterstock.com

Az együttműködés során fókuszban lesz az országos átjárhatóság, a biztonság, a szolgáltatás színvonalának fejlesztése és a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése. Vizsgálni fogják a hazai elektromosgépjármű-állomány és a közlekedési szokások változásait és a car-sharing, valamint az egyéni elektromos közlekedési eszközök – e-roller, e-bicikli/monocikli – közúti közlekedésre gyakorolt hosszú távú hatásait is.

Neked ajánljuk
Újra pályázhatnak a hazai zöld cégek Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát Zöldbe borul az egykori bécsi pályaudvar területe Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Éjjel nyíló virágok (képgalériával)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam