2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fun fact: Németországban több a Trabant, mint a Tesla

A CAR autóipari kutatóintézet bebizonyította, hogy a Trabi örök, ráadásul az utóbbi években egyre többet látni belőle a német utakon.

Bár a keletnémet „Papír Jaguárt” már 30 éve nem gyártják, 2010 és 2020 között mégis 38 ezer darabot helyeztek belőle forgalomba Németországban.

2021 januárjában pontosan 38 173 Trabi furikázott a német utakon.

A hvg.hu a német Die Welt cikke alapján számol be a vicces tényről, hogy a duisburg-esseni egyetem CAR Center Automotive Research nevű intézetének elemzései alapján

ehhez képest a Tesla elektromos autói igencsak le vannak maradva, körülbelül 34 ezer volt forgalomban belőlük Németországban 2021 elején.

Nomen est omen: a legnépszerűbb autómárka Németországban valóban a „népautó”, azaz a Volkswagen. Árnyalja kicsit a Trabantok reneszánszának hírét, hogy a Volkswagenekből 10,15 milliót számoltak idén januárban.

Berlini utcakép 2019-ből a berlini fal maradványaival és a Trabival Fotó: Viktor Ronnert/Shutterstock.com
Neked ajánljuk
Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Ütemesen nő a töltők és a tölteni való autók száma is Magyarországon Infografikán az elektromos autótöltő állomások számának növekedése Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam