2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rövidzárlat: néhány eCitaro buszt ki kellett vonni a forgalomból

A Daimlernek 30 Mercedes-Benz eCitaro elektromos buszt kellett visszahívnia az utakról – Wiesbadenben 20, Münchenben 2 ilyen buszt vontak ki a forgalomból ideiglenesen. Az érintett járművek még alig álltak munkába, amikor fény derült egy hibára.

„Az ok, hogy az akkumulátor szigetelési hibája rövidzárlathoz vezethet” – írta az esetről az autopro.hu. A buszokat már az új generációs szilárdtest-akkumulátorokkal szerelték fel, ezeket elvileg hosszú élettartam, megbízhatóság és nagy hatótávolság jellemzi. Az akkumulátorokat a francia Blue Solutions gyártja – tette hozzá az autopro.hu az electrive.com információira támaszkodva.

Forrás: Daimler Buses/YouTube

A hibán dolgoznak a Daimler szakemberei, Wiesbaden kedve pedig nem ment el az érintett elektromos buszoktól, a tervek szerint az év végére 120 eCitaro közlekedik majd a német városban.

Neked ajánljuk
Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval) Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann Megtisztítják a Tétényi-fennsíkot az építési és egyéb hulladékoktól A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit A szárítógépek a levegőben szálló mikroműanyagszálak fő forrásai
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam