2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vírusokat is kiszűrik az új budapesti buszok részecskeszűrői

A BKV flottája olyan új buszokkal bővül, amelyek klíma- és levegőkeringtető rendszerének részecskeszűrői vírusgátló aktívszűrő-réteggel is rendelkeznek. Az év elején forgalomba állt belőlük 17 darab, márciusban pedig további 15 darab kerül a budapesti utakra.

„A védekezési protokoll részeként bevezetett fokozott takarítási, fertőtlenítési renden túl 32 darab Mercedes-Benz Conecto szóló autóbuszon a gyártó által a klímarendszerbe szerelt új típusú szűrőrendszer is segíti a vírus terjedésének lassítását” – közölte a napi.hu szerint a közlekedési társaság.

A többrétegű, progresszív, nagy teljesítményű részecskeszűrők csökkentik az utasok és a sofőrök városi levegőben található káros szennyezőknek – részecskéknek és aeroszoloknak – való kitettségét. A szűrők vírusgátló hatású rétege ráadásul kevert és keringtetett levegős üzemben is csökkenti a fertőzésveszélyt. Az aktív szűrők a tetőre szerelt klímaberendezéshez, a levegőkeringtető szűrőhöz és az elülső klímaszabályozó dobozhoz is használhatók.

Az új szűrők vírusgátló hatású rétege kevert és keringtetett levegős üzemben is csökkenti a fertőzésveszélyt Fotó: bkv.hu (A kép illusztráció!)

„A szűrők felszerelését az EvoBus GmbH saját hatáskörben és díjmentesen végezte el” – áll a BKV közleményében.

Neked ajánljuk
Egy modern klasszikus: elektromos Ikarus busz Budapesten Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Covid-árvák kaptak ajándékokat Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam