2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyelőre tervezhetünk balatoni hajózást a tavaszra

Péntektől gyakrabban jár a balatoni komp, és a tervek szerint a járványügyi szabályok szigorú betartásával húsvétkor elindulnak a települések közötti hajójáratok és a sétahajók is – nyilatkozta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója március 11-én, csütörtökön az MTI-nek.

Veigl Gábor arról is beszámolt, hogy zajlik a hajóflotta felkészítése, és a jelenlegi kormányzati intézkedések alapján a cég kikötőlánca is nyithat a megszokott időben, április elején.

A jubileumi, 175. hajózási szezonnyitó ünnep nagyszombaton elmarad, de amennyiben a vírushelyzet engedi, pünkösdkor pótolják – tette hozzá.

A tervek szerint a járványügyi szabályok szigorú betartásával húsvétkor idén is elindulnak a települések közötti hajójáratok és a sétahajók a Balatonon Fotó: MTI/Varga György

A balatoni kompok március 12-től, péntektől 40 percenként járnak – Szántód felől 6:40 és 18:40, Tihany felől 7.00 és 19.00 között. Forgalomtól függően a járatokat sűrítik – biztosított róla a vezérigazgató.

Neked ajánljuk
A csapból is ez folyik? – Helyzetjelentés a mikroműanyagról A műanyaghulladék az invazív fajok terjedéséhez is hozzájárul Színpadon a természettudományok – Tanártól tanárnak A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) A kerékpárok lesznek az új cégautók?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam