2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kilenc uniós tagállam lépett fel együtt a belső égésű motorok betiltásáért

2021 júniusában tervezi napirendre tűzni a szén-dioxid-kibocsátás szabályozásának kérdését az Európai Bizottság. Kilenc tagállam szerint a törvényhozók világos, egyértelmű állásfoglalására van szükség a közös uniós emissziós célok elérése érdekében.

A brit kormány határozott állásfoglalásának példáját követve kilenc uniós ország indítványozta az Európai Bizottságnál, hogy kösse konkrét határidőhöz a hagyományos autók forgalmazásának végét – írta meg a totalcar.hu.

A határidő kitűzését sürgető dokumentumhoz Dánia és Hollandia mellett Ausztria, Belgium, Görögország, Írország, Litvánia, Luxemburg és Málta csatlakozott. Szerintük a szén-dioxid-kibocsátási normák jelentős szigorítására, és ezzel párhuzamosan a zéró emissziós mobilitáshoz szükséges infrastruktúra, például a töltőhálózatok kiépítésének támogatására lenne szükség.

„Fel kell gyorsítanunk a zöldátállást a közúti közlekedésben” – idézte a lap a dán környezetvédelmi minisztert, Dan Jørgensent Fotó: shutterstock.com

A brit kormány tavaly novemberben jelentette be, hogy 2030-ban tervezik betiltani a kizárólag belső égésű motorral hajtott járművek forgalmazását, és 2035-től a hibridekét. Már több autógyártó cég is jelezte, hogy 2030-ig teljesen átáll a villanyautók forgalmazására, köztük a Bentley, az európai Ford, a Jaguar és a Volvo.

Neked ajánljuk
Hat probléma, amit a légi közlekedésnek meg kell oldania a nettó zéróhoz A Maersk rákapcsolt a dekarbonizációra Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam