2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megint balesetet okozott egy önvezető Tesla

A Michigani Állami Rendőrség a Twitterén osztotta meg, hogy egy önvezető üzemmódban közlekedő Tesla rohant az egyik parkoló járőrkocsijukba szerda éjjel, miközben a rendőrök épp egy másik balesetnél helyszíneltek – adta hírül a 444.hu.

A Teslából egy 22 éves sofőr szállt ki, az ütközésben senki nem sérült meg. Az Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) bejelentette, hogy különleges baleseti nyomozócsoportot küld a Teslába az eset kivizsgálására. Pár napja már egy másik NHTSA-vizsgálat is folyik a Teslánál.

A másik baleset március 11-én történt Detroitban, a Tesla autója akkor egy traktor utánfutója alá gyűrődött, és okozott ezzel kritikus sérüléseket az egyik utasnak – részletezte a 444.hu a Reuters tudósítása alapján. A detroiti rendőrség szerint ebben az incidensben nem volt szerepe az önvezető rendszernek – jegyezte meg a Reuters, hozzátéve, hogy

az NHTSA már tizennégyszer indított nyomozást olyan Tesla-balesetek ügyében, amelyekben feltehetően az önvezető rendszer volt a hibás. Ezeknek a vizsgálatoknak végül sosem lett következménye.

Tesla-töltőállomások egy középnyugati nyaralóvároskában, Michigan államban, az USA-ban Fotó: ehrlif/Shutterstock.com

Egyre több aggodalom övezi az olyan önvezető rendszereket, amelyek hosszabb útszakaszok megtételét ígérik kevés asszisztenciával, vagy egyenesen emberi közbeavatkozás nélkül. A Tesla korábban arra figyelmeztette sofőrjeit, hogy tartsák a kezüket a kormánykeréken az önvezető használata közben is.

A mostani esetet a cég nem kommentálta.

Neked ajánljuk
Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti Ecuadortól Nigériáig, Kínától az Egyesült Államokig harcoltak a környezet megóvásáért az idei „zöld Nobel-díjasok” Kárai Dávid: Ki mint vet
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam