2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megint balesetet okozott egy önvezető Tesla

A Michigani Állami Rendőrség a Twitterén osztotta meg, hogy egy önvezető üzemmódban közlekedő Tesla rohant az egyik parkoló járőrkocsijukba szerda éjjel, miközben a rendőrök épp egy másik balesetnél helyszíneltek – adta hírül a 444.hu.

A Teslából egy 22 éves sofőr szállt ki, az ütközésben senki nem sérült meg. Az Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) bejelentette, hogy különleges baleseti nyomozócsoportot küld a Teslába az eset kivizsgálására. Pár napja már egy másik NHTSA-vizsgálat is folyik a Teslánál.

A másik baleset március 11-én történt Detroitban, a Tesla autója akkor egy traktor utánfutója alá gyűrődött, és okozott ezzel kritikus sérüléseket az egyik utasnak – részletezte a 444.hu a Reuters tudósítása alapján. A detroiti rendőrség szerint ebben az incidensben nem volt szerepe az önvezető rendszernek – jegyezte meg a Reuters, hozzátéve, hogy

az NHTSA már tizennégyszer indított nyomozást olyan Tesla-balesetek ügyében, amelyekben feltehetően az önvezető rendszer volt a hibás. Ezeknek a vizsgálatoknak végül sosem lett következménye.

Tesla-töltőállomások egy középnyugati nyaralóvároskában, Michigan államban, az USA-ban Fotó: ehrlif/Shutterstock.com

Egyre több aggodalom övezi az olyan önvezető rendszereket, amelyek hosszabb útszakaszok megtételét ígérik kevés asszisztenciával, vagy egyenesen emberi közbeavatkozás nélkül. A Tesla korábban arra figyelmeztette sofőrjeit, hogy tartsák a kezüket a kormánykeréken az önvezető használata közben is.

A mostani esetet a cég nem kommentálta.

Neked ajánljuk
Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Tarts 1,5 méter oldaltávolságot! – kampány a kerékpáros-balesetek megelőzéséért Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Jeff Bezos az űrig ment, hogy felismerje, mi forog kockán
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam