2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Porschénak 2020-ban Kínában nőttek, a többi nagy piacon csökkentek az eladásai, de a cég bevétele rekordot döntött. Jól szerepeltek az elektromos vagy hibrid modellek.

A Porsche tavaly valamivel több mint 272 ezer autót értékesített, ami csupán 3 százalékkal kevesebb a 2019. évi rekordhoz képest, miközben a cég 2020-as bevétele 28,7 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 28,5 milliárd euróról – adta hírül az autógyártó közleménye alapján az MTI.

A Porschék legnagyobb felvevő piaca tavaly is Kína volt, ahol 88 968 autót adtak el, 3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A második legnagyobb piacnak számító Egyesült Államokban 7 százalékkal csökkent az értékesítés, Európában – Németország kivételével – pedig 4 százalékkal mérséklődött a forgalom. Németországban 17 százalékot estek az eladások.

Elektromos meghajtású Porsche Taycan tesztautó Odessza mellett – a modell  gyártása 2019 decemberében kezdődött Fotó: ZOOMeep/shutterstock.com

Az összes eladott autóból több mint 20 ezret tett ki a teljesen elektromos Taycan modell, amelynek gyártása 2019 decemberében kezdődött. Az Európában eladott Porsche autók 17 százaléka volt teljesen elektromos vagy hibrid. A Porsche azt tervezi, hogy 2030-ra új autóinak több mint 80 százaléka már elektromos lesz.

Neked ajánljuk
Fordulóponthoz ért az európai újautó-piac? Tannistest: idén több mint a fele elektromos Sosem látott mértékű esőzés Olaszországban A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam