2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zár a Tesla Tilburgban, nem éri meg fenntartani a gyártást

A Teslához közelálló forrásokra hivatkozva a holland lapok arról cikkeznek, hogy a Model S és a Model X megújulása miatt a tilburgi összeszerelő üzem bezár. Állítólag az érintett munkavállalók maradhatnak a cégnél.

A lépésre rövidesen sor kerülhet, a sajtó szerint legkésőbb novemberig, amikor az első modellfrissítésen átesett S és X Modeleket kiszállítják Hollandiában.

Az összeszerelő egység bezárása 96 embert érint, állítólag március 18-án már értesítették is őket arról, hogy a Tesla más területen kínálna nekik állást.

Az összeszerelő üzem mellett ugyanis fényezőegység és alkatrészraktár is van Tilburgban, és összesen 540-en dolgoznak itt.

A Tesla összeszerelő üzeme Tilburgban – a Model S és X megújulása után nem éri meg fenntartani itt a gyártást Fotó: Nadezda Murmakova/shutterstock.com

Bár külsőleg csak az új Teslák tükrei lesznek mások, a belső fejlesztések miatt új gyártósorokra lesz szükség, és ezeket már nem érné meg Tilburgban is kialakítani.

A rövidesen bezáró gyár 2015-ben nyitotta meg kapuit. 2018-ban 5622 Model S-t és 2963 Model X-et szereltek össze Hollandiában – azóta előbb a kereslet csökkenése, majd a koronavírus-járvány miatt az éves volumen ettől elmaradt – írja az autopro.hu autóipari szakportál az electrive.com összefoglalója alapján.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam