2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Porsche: a 911-es egyelőre nem lesz teljesen elektromos

Bár ambiciózus elektrifikációs terveiről már beszámolt idén a Porsche, Oliver Blume, az autógyártó cég vezérigazgatója azt azért leszögezte, nem készül teljesen elektromos hajtású 911-es ebben az évtizedben. Hibrid modell esetleg jöhet a következő generációban.

Nemcsak a hagyományhoz való hűség miatt ragaszkodnak a belső égésű motorhoz, hanem a farmotoros kialakítás miatt is.

„A 911-es koncepciója nem enged meg egy teljesen elektromos autót, mivel a motor hátul található. Ha a súlyos akkumulátorokat a helyére, tehát hátra tennénk, nem lehetne vezetni az autót”

– idézte a Totalcar cikke Blume-ot, hozzátéve, hogy a 2030-as éveket a Porschénél sem látják tisztán, így semmit nem lehet teljesen kizárni. Ezzel együtt, ahogy korábban írtuk, a cég azt tervezi, hogy 2030-ra új autóinak több mint 80 százaléka már elektromos lesz.

Nem csak a hagyományok miatt ragaszkodnak a belső égésű motorhoz Fotó: skirgaila photography/shutterstock.com

A részleges elektromosításon persze rajta van a cég. A Totalcar értékelése szerint az eddigi tapasztalatok alapján hibridmeghajtás terén kimondottan agresszív, sportos rendszerben gondolkodnak a Porschénél.

Neked ajánljuk
Ambiciózus a Porsche akkor is, ha a jövőnkről van szó Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Ekkor vezeti ki a Volkswagen a belső égésű motorral hajtott modelljeit A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam