2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Éjjelente tesztelik a vasútvillamost

A héten tesztüzemben jár a vasútvillamos, azaz a tramtrain, amellyel hamarosan csendesen, kibocsátás nélkül és az eddigi egy helyett fél óra alatt utazhatnak a a tömegközlekedők a két megyei jogú város, Hódmezővásárhely és Szeged között.

A telex.hu vette észre, hogy Lázár János országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely egykori polgármestere képeket posztolt a Facebook-oldalán a város utcáin közlekedő vasútvillamosról.

A tervek szerint ugyanis 2021 őszétől menetrend szerinti, környezetbarát
tramtrain járat köti majd össze Hódmezővásárhelyt és Szegedet,

a 2021 első negyedévében az országba érkezett szerelvényeknek már a futópróbái zajlanak.

Januárban érkezett az első tramtrain Szentesre, a MÁV járműbiztosítási telephelyére. A szerelvény Hódmezővásárhely és Szeged között jár majd Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az elektromos vasútvillamos a héten csütörtöktől vasárnapig éjjelente tesztüzemben közlekedik. A telex.hu a képviselő közlésére hivatkozva azt írta, hogy

Magyarországon 1953 óta nem adtak át új villamosvonalat, csak a régieket bővítették.

Neked ajánljuk
Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának Utazások a földgolyón – A Karib-tenger térség (videó)
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam