2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy reményekkel tekint a jövőbe a Vitesco

Izgalmas idők előtt áll a Vitesco Technologies, a Continental AG innovatív hajtásrendszer-gyártó érdekeltsége. A technológiai cég idén a tervek szerint leválik anyavállalatáról, és önálló vállalkozásként mutatkozik be a tőzsdén.

A felügyelőbizottság korábban már jóváhagyta a Vitesco Technologies tervezett leválasztását és későbbi tőzsdei bevezetését is.

„A Vitesco Technologies úttörő szerepet játszik a meghajtásrendszerek villamosításának területén, a Continental pedig a hálózatba kapcsolt, biztonságos és fenntartható mobilitás piacainak vezetője. Ennek a lépésnek köszönhetően mindkét technológiai vállalat képes lesz kiaknázni a bennük rejlő maximális potenciált”

– mondta akkor a testület döntéséről prof. Wolfgang Reitzle, a felügyelőbizottság elnöke az autopro.hu szakportálon megjelent összefoglaló szerint.

A Vitesco Technologies portfóliójában minden elektrifikációs módszerhez található innovatív megoldás Fotó: © Vitesco Technologies

Amennyiben az anyavállalat, a Continental AG részvényesei is zöld utat adnak a folyamatnak a 2021. április 29-i éves közgyűlésükön, már nem lesz semmi további akadálya a kiszervezésnek, mely során a Continental részvényesei a Vitesco részvényeiből is megkapnák a nekik járó hányadot, a kibocsátási árfolyam pedig a tőkepiacon, a befektetők megítélése alapján dőlne el.

Miután a felügyelőbizottság rábólintott a kiszervezésre, Andreas Wolf,
a Vitesco vezérigazgatója először prezentálhatta a vállalat önálló terveit
Fotó: © Vitesco Technologies

Március végén Regensburgban egy befektetői konferencián először beszélt tehát az innovatív, hatékony erőátviteli technológiákat fejlesztő cég a jövővel kapcsolatos várakozásokról, stratégiáról, gazdasági tervekről. Mint kiderült,

a Vitesco arra számít, hogy „2025-re az ötszörösére emelkedik a forgalma az elektromos hajtásláncok gyártásával ahhoz képest, amit 2018-ban a belső égésű motoros járművek hajtásláncának gyártásával ért el”

– írta meg az MTI.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás gyorsíthatja fel a vonatközlekedés fejlődését Vagy elektromos lesz a következő Honda NSX, vagy nem lesz semmilyen? Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma Húsz helyszínnel nőtt a bioszféra-rezervátumok hálózata
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam