2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Renault Trucks 2040-re már csak karbonsemleges teherautókat fog gyártani

Terveik szerint 2040-re a vállalat minden járműve elektromos hajtást kap, hogy 2050-re valóban elérjék az utakon a zéró emissziót. A cél érdekében most a kutatásra és fejlesztésre helyezi a hangsúlyt a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mellett elkötelezett gyártó.

Minden erejével az elektrifikáción dolgozik a Renault Trucks. A vállalat célja, hogy 2023-tól már minden szállítási feladat elvégzésére legyen teljesen elektromos Renault teherautó. Az évtized második felétől hidrogén-üzemanyagcellás járműveket is kínál majd a gyártó, a nyerges vontatók és a nagyobb, nehezebb modellek készülnek majd ezzel a meghajtással.

A párizsi egyezmény szellemében 2040-re már csak karbonsemleges teherautókat fog gyártani cég, a 2050-re kitűzött zéró emisszió eléréséhez ugyanis már korábban ki kell vezetni a hagyományos hajtású járműveket a kínálatból.

Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke egy márciusi online sajtóeseményen bejelentette, hogy a vállalat 2030-ra típuspalettájának 35 százalékát elektrifikálja, 2040-re pedig
minden járművük elektromos hajtást kap

írta meg az autopro.hu szakportál.

2023-tól minden fő szegmensben tud majd teljesen elektromos teherautót kínálni a Renault Trucks Fotó: Renault Trucks

A cél elérése érdekében új kutató-fejlesztő egységet hoz létre a Renault Trucks, az új központ 2023-ban nyitja meg kapuit Lyonban. A cég folytatni fogja az együttműködést a Volvo-csoporttal is a nagyobb teherautók és az akkumulátorok újrahasznosítása terén.

A Renault Trucks elektrifikációjáról további részletek derülnek ki az autopro.hu cikkéből és a gyártó nyilatkozatából.

Neked ajánljuk
A Stellantis e-furgonokat fog gyártani Nagy-Britanniában Indonéziában 2050-től csak elektromos autókat és motorokat lehet értékesíteni Már a franciáknál is tilos a madarak lépvesszős vadászata Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam