2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Renault Trucks 2040-re már csak karbonsemleges teherautókat fog gyártani

Terveik szerint 2040-re a vállalat minden járműve elektromos hajtást kap, hogy 2050-re valóban elérjék az utakon a zéró emissziót. A cél érdekében most a kutatásra és fejlesztésre helyezi a hangsúlyt a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mellett elkötelezett gyártó.

Minden erejével az elektrifikáción dolgozik a Renault Trucks. A vállalat célja, hogy 2023-tól már minden szállítási feladat elvégzésére legyen teljesen elektromos Renault teherautó. Az évtized második felétől hidrogén-üzemanyagcellás járműveket is kínál majd a gyártó, a nyerges vontatók és a nagyobb, nehezebb modellek készülnek majd ezzel a meghajtással.

A párizsi egyezmény szellemében 2040-re már csak karbonsemleges teherautókat fog gyártani cég, a 2050-re kitűzött zéró emisszió eléréséhez ugyanis már korábban ki kell vezetni a hagyományos hajtású járműveket a kínálatból.

Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke egy márciusi online sajtóeseményen bejelentette, hogy a vállalat 2030-ra típuspalettájának 35 százalékát elektrifikálja, 2040-re pedig
minden járművük elektromos hajtást kap

írta meg az autopro.hu szakportál.

2023-tól minden fő szegmensben tud majd teljesen elektromos teherautót kínálni a Renault Trucks Fotó: Renault Trucks

A cél elérése érdekében új kutató-fejlesztő egységet hoz létre a Renault Trucks, az új központ 2023-ban nyitja meg kapuit Lyonban. A cég folytatni fogja az együttműködést a Volvo-csoporttal is a nagyobb teherautók és az akkumulátorok újrahasznosítása terén.

A Renault Trucks elektrifikációjáról további részletek derülnek ki az autopro.hu cikkéből és a gyártó nyilatkozatából.

Neked ajánljuk
Kiderült, hogyan gondolkodnak a hazai villanyautósok Feltámadt és egyből flottája elektrifikációjába fogott a Hertz A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam