2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb munkahelyeket veszít Ózd, bezár a Johnson Electric

A Johnson Electric elektromos motorokat, indítómotorokat és kapcsolódó elektromechanikai alkatrészeket gyártó vállalatnak Ózdon és Hatvanban van gyáregysége, az ózdi gyárat viszont hamarosan bezárják, ami csaknem 800 munkahelyet érint.

A cég indoklása szerint azért zár be az üzem, mert a megrendelőik az itt előállított alkatrészek helyett a vállalat automatizált gyárainak termékeit keresik jobban, így az ózdi egységet egyszerűen nem éri meg fenntartani.

Közleményükben azonban hangsúlyozták, hogy tisztában vannak a bejelentés súlyával, és együtt fognak működni a kormánnyal, a városvezetéssel, valamint a munkaügyi hivatallal és a potenciális munkaadókkal, hogy az elbocsátott alkalmazottaik el tudjanak helyezkedni

írta meg a telex.hu az MTI híradása alapján. 

A Johnson Electric 2013-ban még fejlesztette gyártókapacitását Ózdon, és bővítésben gondolkodott
Fotó: MTI/Vajda János

A hatvani gyárat nem érinti a leépítés, ózdi dolgozói egy részének tehát felajánlja majd a Johnson Electric az áthelyezést is. A cég amúgy nagy globális foglalkoztató, 23 országban több mint 35 ezer embernek ad munkát.

Neked ajánljuk
A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén Biztonságban a Balatonon: a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsai Több mint 50 helyen csaptak fel a lángok Görögországban Elegancia és vadság: az Audi hibrid terepjáróval készül a Dakarra
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam