2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sínen van Budapest legfiatalabb villamosa

Április 1-je bolondos reggelén a Budafok Kocsiszínből indult először munkába a legfiatalabb budapesti villamos, hogy leszolgálja élete első teljes napját a fővárosban. Egy beszerzési projekt keretében hamarosan további villanyjárművek zöldítik majd a város tömegközlekedését.

A Budapesti Közlekedési Központ március 29-én vette át a gyártótól az új, alacsonypadlós CAF villamost, amely a 17-es és a 19-es vonalon szállítja majd az utasokat.

A „Budapesti villamos- és trolibusz járműprojekt II. ütem” nevű projekt keretében
2020-ban összesen 14 vadonatúj, alacsony padlós CAF villamos érkezett Budapestre, a 2021-es első negyedévben további öt jármű kezdhette el munkáját – írta meg a Vezess a BKK közleménye alapján.

A  kötöttpályás, árammal működő villamosok alapból is zöldek, ám az
új CAF szerelvények energia-visszatápláló technológiájuknak köszönhetően arra is képesek, hogy a fékezés során termelt elektromos áramot visszatáplálják a felsővezetékbe, így azt a többi
szerelvény is fel tudja használni

derült ki még egy tavalyi sajtótájékoztatón.

Egy idősebb CAF, nevezetesen a rövid változat a 2016-ban átadott Széll Kálmán téren Fotó: BKK/Budapest

Az idei év első felében várhatóan még további hét spanyol szerelvény áll majd forgalomba. A 2019-ben elindított beszerzési projekt összesen 51 újabb villamos és 50 újabb troli megrendeléséről és átvételéről szól.

2015-2016 óta laknak öt- és kilencmodulos, vagyis köznyelven csak „rövid” és „hosszú” CAF Urbusok a városban, a 34,2 méteres változatból közel 50, az 55,9 méteresből pedig 17 járja a fővárosi villamossíneket.

Neked ajánljuk
Úthasználati díjat vezetne be Budapesten a Levegő Munkacsoport Legyen a közösségi közlekedés élmény: nosztalgiavillamosok a világ egyik legszebb vonalán Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Nem elég megvenni, használni is tudni kell az energiatakarékos gépeket
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam