2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre

Biden elnök március utolsó napján, az amerikai középnyugaton található Pittsburgh-ben mondott beszédében jelentette be második nagy gazdasági csomagját, az ambiciózus tervek értelmében a következő 8 évben 3 billió dollárból terveznék újra Amerika infrastruktúráját – adta hírül a The Philadelphia Inquirer.

Joe Biden a 3000 milliárd dollárt főként vasútra, utakra, hidakra, repterekre, tömegközlekedésre szánja, emellett a villamosenergia-hálózatok és vízműrendszerek korszerűsítésére, a távközlés modernizálására és energiatakarékos otthonokra is költene.

620 milliárd dollár jutna a közlekedési infrastruktúra megújítására, a tömegközlekedést finanszírozó szövetségi pénzalapokat megdupláznák, és tervben van egy 500 ezer új elektromos töltőállomás létesítését célzó beruházás is. Biden további 180 milliárdot juttatna tisztaenergia-termelésre és elektromos járművekre fókuszáló kutatásokra. 

Az új elnök Pittsburgh-ben kezdte meg kampányát, ide látogatott először demokrata elnökjelöltként, és itt töltötte a választás előestéjét is. A Pennsylvania délnyugati részén fekvő város sokáig az erős szakszervezetekről és a nehéziparról volt híres, ma pedig itt tudják a legjobban, hogyan kell technológiai fejlesztésekre és korszerű gyártási módokra alapozva felépíteni a jövő gazdaságát – elemezte a helyzetet a The Philadelphia Inquirer.

A Roberto Clemente híd Pittsburgh belvárosában Fotó: Shutterstock.com

Biden a csomaggal szeretné orvosolni a múltban kialakult egyenlőtlenségeket, amelyek a vidéki közösségeket, színes bőrű közösségeket, helyi vállalkozásokat, munkavállalókat és tanulókat sújtják. Ezért tervben vannak olyan beruházások, mint az ólom vízvezetékek cseréje, az iskolák felújítása, valamint a széles sávú internet hozzáférhetővé tétele.

A csomag hátulütője, hogy megvalósítását adóemelésekből tervezi Biden – 21-ről 28 százalékra emelné a társasági adót, amelyet még Trump vágott vissza 35-ről 21 százalékra.

„Akárhogy sikerül is a nagy tervet kivitelezni, egy biztos: a Trump-kormányzatra jellemző, változtatásokat ellenző magatartást a Fehér Ház részéről aktív jövőépítés váltja a következő négy éves ciklusban, ami a globális autóiparra, illetve tágabb értelemben a közlekedésünk fejlődésének irányára és ütemére is nagy hatással lehet” – értékelte a Totalcar a bejelentést.

Neked ajánljuk
Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket Nem elég megvenni, használni is tudni kell az energiatakarékos gépeket Elkészült a szikes talajok világtérképe A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Külföldön már elismerték, itthon is jön a Vadlovak – Hortobágyi mese (filmelőzetessel)
Tovább a forrásra: inquirer.com
Vissza
Hírfolyam