2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Francia és német kollégáival folytat pénteken klímacsúcsot a kínai elnök

A háromoldalú csúcstalálkozóra egy héttel azelőtt kerül sor, hogy megtartják a Joe Biden amerikai elnök kezdeményezte klímacsúcsot.

Hszi Csin-ping kínai elnök Emmanuel Macron francia elnök meghívására csatlakozik a csúcstalálkozóhoz – közölte Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő csütörtökön.

Egyelőre nem ismert, hogy Hszi Csin-ping részt vesz-e majd a jövő heti találkozón. Peking mindazonáltal korábban helyeselte, hogy január 20-ai hivatalba lépését követően Biden visszaléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezménybe. Mindeközben John Kerry amerikai klímavédelmi különmegbízott Sanghajban folytat tárgyalásokat a jövő heti csúcs előtt.

A kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium közlése szerint Kerry Hszi Csen-hua kínai klímavédelmi főtárgyalóval egyeztet a klímaváltozással kapcsolatos együttműködés előmozdításáról, valamint az ENSZ novemberben esedékes klímavédelmi konferenciájáról.

Az Egyesült Államok és Kína a világ két legnagyobb szénkibocsátója. Hszi a tavaly szeptemberi ENSZ-közgyűlésen bejelentette, hogy Kína 2030-tól jelentősen csökkenteni kívánja a szénkibocsátását, és 2060-ra tervezi elérni a szénsemlegességet.

Neked ajánljuk
A lezárások alatt elcsituló légi közlekedés nem várt jó hatással is volt a klímára A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Műanyaghulladékból mennyei desszertek?!
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam