2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Francia és német kollégáival folytat pénteken klímacsúcsot a kínai elnök

A háromoldalú csúcstalálkozóra egy héttel azelőtt kerül sor, hogy megtartják a Joe Biden amerikai elnök kezdeményezte klímacsúcsot.

Hszi Csin-ping kínai elnök Emmanuel Macron francia elnök meghívására csatlakozik a csúcstalálkozóhoz – közölte Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő csütörtökön.

Egyelőre nem ismert, hogy Hszi Csin-ping részt vesz-e majd a jövő heti találkozón. Peking mindazonáltal korábban helyeselte, hogy január 20-ai hivatalba lépését követően Biden visszaléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezménybe. Mindeközben John Kerry amerikai klímavédelmi különmegbízott Sanghajban folytat tárgyalásokat a jövő heti csúcs előtt.

A kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium közlése szerint Kerry Hszi Csen-hua kínai klímavédelmi főtárgyalóval egyeztet a klímaváltozással kapcsolatos együttműködés előmozdításáról, valamint az ENSZ novemberben esedékes klímavédelmi konferenciájáról.

Az Egyesült Államok és Kína a világ két legnagyobb szénkibocsátója. Hszi a tavaly szeptemberi ENSZ-közgyűlésen bejelentette, hogy Kína 2030-tól jelentősen csökkenteni kívánja a szénkibocsátását, és 2060-ra tervezi elérni a szénsemlegességet.

Neked ajánljuk
A Zöld Busz Program hozzájárul klímacéljaink eléréséhez A Maersk rákapcsolt a dekarbonizációra A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam