2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyen utazhatnak a BKK járatain az autósok a Föld napján

Díjmentesen használhatják a közösségi közlekedés járatait, köztük a HÉV budapesti szakaszait is az autósok a Föld napján, április 22-én, csütörtökön, Budapesten – áll a BKK közleményében. 

A Budapesti Közlekedési Központ arra szeretné ösztönözni az autósokat, hogy saját egészségük és a környezet védelme érdekében térjenek át alternatív közlekedési eszközökre, vagy pedig vegyék igénybe a közösségi közlekedést, melynek járatain a Föld napján ingyen utazhatnak.

A lehetőséget azok
a gépjármű-tulajdonosok vehetik igénybe, akik Magyarországon kiállított, érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel jegyellenőrzéskor az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken. Egy forgalmi engedéllyel egy ember utazhat
április 22-én egész nap

– pontosította a feltételeket a BKK a közleményében.

A közösségi közlekedés a járvány alatt sem áll meg, de az üzemeltetők, a BKK, a BKV és az ArrivaBus kiemelten figyelnek a biztonságos utazás feltételeinek megteremtésére.

Április 22-én, a Föld napján az autótulajdonosok forgalmijuk felmutatása ellenében ingyen utazhatnak a BKK járatain Fotó: BKK

Rendszeresen és alaposan fertőtlenítik a teljes utasteret, a járművek vezetőállásait, a metróállomások utasforgalmi területeit, valamint a mozgólépcsők korlátait. Az utasok számára továbbra is kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata a járműveken és a megállókban.

Az utazástervezéshez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

A Budapesti Mobilitási Terv 2030 a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés előtérbe helyezését tűzte ki célul, így a közeljövőben nőhet az alternatív közlekedési eszközök aránya a fővárosban.

A BKK a Fővárosi Önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik lehetővé tenni, hogy a közlekedők a számukra legmegfelelőbb közlekedési eszközt választhassák Budapesten. Az autót felváltó alternatív lehetőségeknek nemcsak környezeti, hanem társadalmi hasznuk is van.

Neked ajánljuk
Egy modern klasszikus: elektromos Ikarus busz Budapesten Nincs benne trükk – Az autós szakíró ötletei a budapesti autós helyzetre Ingyenes a közösségi közlekedés a 14 éven aluliaknak Budapesten Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam