2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

E-autókkal zöldít a Föld napján a DRV

Környezettudatos nagyvállalatként komolyan veszi példaadó szerepét, ezért két elektromos kishaszongépjárművet állít munkába a Föld napján, április 22-én a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Az e-autók tartós bérletbe kerülnek, a projekt referenciaként szolgál majd a teljes járműpark racionalizálásához.

A vállalat elsődleges célja az elektromosautó-beszerzéssel a környezetterhelés csökkentése volt, de olyan gazdasági és működési érvek is szóltak a döntés mellett, mint az adó- és illetékmentesség, az ingyenes parkolás, az alacsonyabb üzemeltetési költségek és a kedvezőbb szervizelési lehetőségek, valamint a különböző behajtási és úthasználati engedélyek beszerzésének egyszerűsödése.

„Az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatójaként a DRV Zrt. tudatában van a környezetkárosítás és a klímaváltozás okozta globális veszélyeknek, és a maga felelősségi körében mindent megtesz a környezettudatos működés érdekében. Környezetünk védelmét kiemelt feladatának tekinti, ezért olyan technológiákat alkalmaz, amelyek a jövő generációja számára is élhető világot biztosítanak”

– fogalmaz az általa képviselt értékekről a társaság a Föld napját megelőző közleményében.

Két új elektromos kishaszongépjármű áll szolgálatba a DRV Zrt. flottájában a Föld napja tiszteletére Fotó: DRV Zrt.

A közbeszerzési eljárás tavaly ősszel vette kezdetét, a két darab, 3,5 tonnásnál könnyebb, teljesen elektromos haszongépjármű kiválasztása során a cég az ár mellett a fogyasztásra vonatkozó információkat is figyelembe vette. A három ajánlattevő közül a Postaautó Duna Zrt. lett a nyertes.

Az e-autók tehát április 22-én állnak munkába a vállalatnál, és ütemezett menetrendben több szervezeti egység is kipróbálja őket, mielőtt a 60 hónapos bérleti időtartam lejártával visszakerülnek a bérbeadóhoz.

A villanyautókkal töltött, módszeresen megtervezett 5 év alatt a DRV Zrt. sokat tanul majd az elektromos járművek üzemeltetéséről, ezt a tudást jövőbeni járműflottájuk összeállításakor akarják majd kamatoztatni.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: drv.hu
Vissza
Hírfolyam