2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Norvégiában lassan teljesen leszoknak a hagyományos hajtásról

2021 márciusában az eladott új autóknak mindössze 9,5 százaléka volt benzines vagy dízelüzemű Norvégiában. A hagyományos hajtású modellek aránya már 2020 decemberében is tíz százalék alá süllyedt egyszer az északi országban.

A konnektorról tölthető típusok részesedése ugyanakkor 84,9 százalékot ért el az idén márciusi újautó-értékesítésben. Ennél csak tavaly decemberben volt magasabb ez a részarány, mégpedig 87,1 százalék.

Az akkumulátoros elektromos autók az eladások 56,3 százalékát, míg
a plug-in hibridek a 28,6 százalékát tették ki az év harmadik hónapjában.
A nem tölthető, sima hibridek a márciusban eladott járművek 5,6 százalékát adták.

Norvégiában gyorsan növekszik a teljesen elektromos autók értékesítéseken belüli aránya, részben az állami adó- és díjkedvezményeknek köszönhetően – hangsúlyozta az autopro.hu szakportál.

Norvégiában gyorsan növekszik a teljesen elektromos autók eladásokon belüli részaránya Fotó: shutterstock.com

Az egész első negyedévben az új autók 82 százaléka volt elektromosan tölthető.

A teljesen elektromos autók népszerűségi listáját a Tesla Model 3 vezette 2565 eladással, a második helyen
az Audi e-tron végzett 1976 eladással (2020-ban ez az autó volt az abszolút nyertes!), a harmadik helyre pedig 1691 megkötött biznisszel
a Nissan Leaf futott be.

A Volkswagen ID.4 is felkerült a tízes listára, ebből a modellből 889 darabot regisztráltak, de mivel a norvég kiszállítások csak márciusban kezdődtek, ez a szám még vélhetően nőni fog – állította fel a rangsort az autopro.hu a CleanTechnica cikke alapján.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam