2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bemutatkozott a Fiat első teljesen elektromos Ducato furgonja

Április 22-én, a Föld napján, ráadásul éppen a Fiat furgon első megjelenésének 40. évfordulóján mutatta be a gyártó az első teljesen elektromos E-Ducatót. Az online eseményen a Stellantis kisbuszágazatának vezetője, Eric Laforge beszélt a cég új, fenntartható mobilitási megoldásáról.

Laforge elmondta, hogy az E-Ducato nem szimpla zöld kisbusz, hanem teljes mobilitási megoldás, amely a hatékonyságon és a fenntarthatóságon alapul, a fenntarthatóság pedig ez esetben ökológiai és gazdasági értelemben is értendő.

A tisztán elektromos furgon ugyanazt a raktérméretet hozza (10–17 köbméter), és ugyanannyi árut tud szállítani (akár két tonna), mint belső égésű motorral szerelt társai. A hajtás is tudja azt, mint a dízelváltozaté.

A Fiat közleménye szerint a most bemutatott elektromos Ducato maximális nyomatéka 280 newtonméter, teljesítménye 90 kilowatt, azaz körülbelül 122 lóerő, míg öt másodperc alatt gyorsul nulláról 50 kilométer per órás sebességre – írja az autopro.hu szakportál.

100 százalék Ducato, 100 százalék elektromos hajtás, készen áll minden küldetésre – mondja róla a Stellantis Fotó: Stellantis Media/FCA Italy/Fiat Professional

47 és 79 kilowattórás akkuváltozattal rendelhető az alapmodell, ezekhez összesen négyféle töltési kapacitás érhető el. Ez utóbbitól függően 170-től 370 kilométerig terjed az E-Ducato hatótávolsága, száz kilométerre pedig fél óra alatt feltölthető. A kisebb akkumulátorra nyolc év vagy 160 ezer kilométer, a nagyobbra tíz év vagy 220 ezer kilométer garanciát nyújt a gyártó.

A fejlesztés során az adatgyűjtésben és tesztelésben a DHL volt a Fiat partnere, illetve a mérnökök szoros kapcsolatban álltak a Stellantis e-Mobility csapatával is, akikkel kifejlesztették a Pro Fit alkalmazást. Az applikáció az üzemeltetőknek segít a leghatékonyabban használni a járművet vagy a flottát.

Neked ajánljuk
Akkumulátorgyárral és komoly villanyautó-gyártási kapacitással készül a Nissan A Stellantis e-furgonokat fog gyártani Nagy-Britanniában Talán már idén ősszel, Münchenben megmutatják az elektromos G-osztályt A klímaváltozás rejti a legnagyobb kockázatot a bankok számára Gondban vannak az amerikai farmerek: ha öntöznek, kiszáradnak a tavak (videó)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam