2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemsokára indulnak az autómentes fejlesztések a Városligetben

A telex.hu figyelt fel rá, hogy Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója saját közösségi oldalán közölte: megkezdődött a Városliget autómentesítését szolgáló fejlesztések előkészítése. Idő kérdése, és Budapest legnagyobb közparkja tényleg a gyalogosoké és biciklistáké lehet végre.

A hírportál cikke alapján Vitézy Dávid a következő intézkedésekről adott hírt posztjában: kiírták a közbeszerzést a P+R-parkoló tervezésére a Kisföldalatti Mexikói úti végállomásánál, amely 1500 autósnak ad majd lehetőséget tömegközlekedésre váltani az M3-as autópálya felől; aláírták a szerződést a Rákosrendező fölötti, Szegedi úti új híd tervezésére a Speciáltervvel; és elindult az autómentes Városligetért megvalósuló fejlesztésekről mindig friss hírekkel szolgáló honlap is.

„Több mint hatvan éve született az a döntés, hogy az M3-as autópálya bevezető szakasza a Városliget közepén vezessen keresztül, így a Budapest történelmi parkját kettészelő Kós Károly sétányon ma akkora a forgalom, mint a Petőfi hídon”

– emlékeztetett rá bejegyzésében a közlekedési szakember. Budapest első számú közparkjának autómentesítése a kormány célja, melyet a Fővárosi Önkormányzat is támogat.

A csodás hangulatú 2015-ös képen ketten ballagnak a Liget egyik sétányán – ezt hamarosan sokkal több útvonalon tehetik majd Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A telex.hu összegyűjtötte, milyen további intézkedésekre kerül sor a jövőben Vitézy Dávid sorai szerint: 

  • Lezárják az autóforgalom elől a Kós Károly sétányt, csúcsidőn kívül az Állatkerti körutat is. A forgalmi korlátozás a trolibuszokat nem érinti majd.
  • Autómentes lesz a Hősök tere a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum előtt.
  • Megszűnik a felszíni parkolás a Városligetben (az Állatkerti körút egy rövid szakaszát kivéve), a célforgalmi parkolási igényeket az új Dózsa György úti mélygarázs és a tervezett új Mexikói úti P+R szolgálja majd ki.
  • Az M3-as autópálya felől érkező autóforgalom számára összesen 1500 férőhelyes új P+R-parkoló épülhet a Mexikói úti Kisföldalatti-végállomásnál.
  • Új közúti és villamos-felüljárót terveznek a Nagy Lajos király útja és Szegedi út vonalában, amely összeköti majd Zuglót Angyalfölddel, és tehermentesítheti a Hungária körutat. Az új villamoskapcsolat a 3-as villamoskörgyűrű folytatását jelenti majd Angyalföld felé.
Neked ajánljuk
Jó idős menetrendre váltott a BKK Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz 26 év után újra láttak itthon halvány sarlósfecskét
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam