2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hetedik éve rendezik meg a közlekedési kultúra napját

A Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával, több mint 80 partnerszervezet együttműködésével rendezik meg idén a közlekedési kultúra napját, hogy – a járványhelyzet miatt főként online – akciókkal, bemutatókkal, előadásokkal és pályázatokkal szólítsák meg a közlekedőket. Fókuszban a biztonság.

A nap online programsorozatának szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben hangsúlyozták: „a toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás a biztonságos közlekedésnek is az alapja, a közúti, a kötött pályás, a vízi és a légi közlekedésben egyaránt.”

A közleményben idézték Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szavait is: „A kormány elsősorban a hálózatok folyamatos bővítésével, az infrastruktúra műszaki állapotának javításával cselekszik a biztonságosabb közlekedésért. A többi főként rajtunk, járművezetőkön, kerékpárosokon, gyalogosokon múlik.” Az államtitkár az egyéni felelősség mellett kiemelte azt az örvendetes tényt is, hogy

tavaly kevesebben haltak meg az utakon Magyarországon, mint 1950 óta bármelyik évben.

Idén hetedik alkalommal tartják meg a közlekedési kultúra napját Fotó: A Közlekedési Kultúra Napja/Facebook.com

A szervezők közlése alapján

Bíró József, a Közlekedéstudományi Egyesület társelnöke, a közlekedési kultúra napja kampány alapítója a kölcsönösség, a partnerség és az odafigyelés szerepének fontosságát húzta alá,

hangsúlyozva, hogy éppen ezekre az értékekre szeretnék a kezdeményezés segítségével felhívni a társadalom figyelmét minden évben, május 11-én.

A szervezők idén is gyűjtötték a szavazatokat az év kerékpárútjára, körforgalmára, hídjára, KRESZ-parkjára, társadalmifelelősségvállalás-pályázatára, közlekedési kiadványára és közlekedésbiztonsági fotójára. A Kisművész pályázaton általános iskolások és középiskolások rajzait, videóit várták közlekedési témákban, ezekre is lehetett szavazni. Az eredményhirdetésekre a közlekedési kultúra napjának megnyitóján került sor.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: MTI/www.akozlekedesikulturanapja.hu
Vissza
Hírfolyam