2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vasút mellett és az ultraolcsó repjegyek ellen érvelt Annalena Baerbock

A német Zöldek kancellárjelöltje a fapados járatok ellen, valamint a repülőutaknak az éghajlatváltozáshoz való hozzájárulása mértékében történő megadóztatása mellett állt ki, a vasúti közlekedésnek pedig szerinte mindenképpen olcsóbbnak kellene lennie a repülésnél a családok számára.

Elvben támogatja a rövid távú járatok betiltását például az olyan népszerű nyaralóhelyekre, mint Mallorca – nyilatkozta az index.hu cikke szerint a német Zöldek kancellárjelöltje, Annalena Baerbock a Bild am Sonntagnak.

A repülőutak éghajlatváltozásra tett hatása szerinti megadóztatása véget vetne az ultraalacsony viteldíjaknak

– fűzte hozzá Baerbock a német nyaralók körében népszerű mediterrán szigetre 29 euróért induló fapadosokra célozva.

A politikus bírálta a repülőgép-üzemanyag állami támogatását is a német hírügynökség információi alapján, emelte ki az index.hu. Különösen összevetve azzal, hogy a hosszú távú vasúti utazás a nyári szabadságok idején például drágul.

A Berlin-brandenburg Willy Brandt Nemzetközi Repülőtéren (BER) elsőként fogadott Lufthansa gép a légi kikötő megnyitóján, 2020. október 31-én Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A vasútnak a kancellárjelölt szerint olcsóbbnak kellene lennie a repülőnél. „Aki családostul utazik vonattal, annak mindenképpen kevesebbet kellene fizetnie, mint egy rövid távú repülőútért” – szögezte le Baerbock.

Az index.hu cikke ismerteti a különböző irányból érkező ellenvéleményeket is Annalena Baerbock nyilatkozatához kapcsolódva, a dpa híradására támaszkodva.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam