2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett az elektromos mobilitási üzletágba a Foxconn

Az Apple egyik legnagyobb beszállítója, a Foxconn elektronikaialkatrész-gyártó vállalat már egy éve araszol az elektromosjármű-gyártás felé – egymás után alakított ki együttműködéseket különböző ipari szereplőkkel a kínai Byton elektromosautó-gyártótól a Geely autóipari vállalaton át a Stellantisig.

A cég 2021 májusában jelentette be, hogy a Ferenc pápa első elektromos pápamobilját is készítő Fiskars Inc. elektromosautó-gyártó vállalattal kötött szerződést 2023-tól évi legalább 150 ezer autó gyártásáról. Majd a Foxconn és a PTT a thaiföldi piacra szánt elektromos autók és alkatrészeik közös gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot virtuális ceremónia keretében, a thaiföldi miniszterelnök részvételével – adta hírül az MTI.

Az utóbbi megállapodás termelési és beruházási nagyságrendjét a felek nem közölték. Az együttműködés a Foxconn által vezetett MIH ipari szövetségre épül, amely

a bejelentés szerint nyílt platformot kíván biztosítani, hogy katalizálja az elektromosjármű-ipar területén a technológiai innovációt és fejlesztést, valamint költséghatékony megoldásokat kínáljon az autógyártók számára elektromos autók előállításához.

A PTT és a Foxconn együttműködési megállapodást írt alá közös technológiai platform létrehozására, valamint a thaiföldi elektromosautó-gyártás kiszolgálására Fotó: Hon Hai Precision Industry Co., Ltd.,.Foxconn

„A PTT vállalattal és a thaiföldi kormánnyal az elektromos mobilitási ipar fenntartható fejlesztésére létesített együttműködés
a MIH ökoszisztéma bővülését
támasztja alá” 

– jelentette ki Liu Young-way, a Foxconn elnöke az MTI közleménye szerint.

A tajvani Foxconn meggyőződése, hogy 2025 és 2027 között már 10 százalékban fedezi majd a világ elektromosautó-iparának alkatrészbeszállítói és szolgáltatási igényét.

Neked ajánljuk
Bár egyre többen aggódnak a klímaváltozás miatt, mégis egyre több autót használnak Németországban Joó István: Közép-Európa legnagobb fenntarthatósági rendezvénye lesz a Planet Budapest 2021 Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Fesztivállal ünneplik az újrateremtő kreativitást Kongóban Kismotor vagy bicikli – Hogyan kell majd közlekedniük az e-rollerezőknek?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam