2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem gurulhatnak be többé Párizsba az idős dízelek és az agg benzinesek

2021. június 1-jén lépett életbe a friss szabályozás, melynek értelmében kitiltották a francia főváros szinte teljes területéről a 15 évnél idősebb dízel és a 25 évnél idősebb benzines autókat. A tiltást megszegőket 68 euróra (csaknem 24 ezer forintra) bírságolhatja a helyi hatóság.

A Totalcar számolt be a legújabb, de már régóta tervezett szigorításról:

ezúttal a leginkább szennyező autókat tiltották ki Párizs csaknem egész területéről.

Hétköznaponként reggel 8 óra és este 8 óra között nem hajthatnak be az A86-os autópályán belül eső belső városrészekbe azok az Euro 1-es, 2-es vagy 3-as környezetvédelmi besorolású dízelautók, amelyeket 2005. december 31-e előtt helyeztek forgalomba. A benzines autók közül az 1995. december 31. előtt regisztráltakat érinti a tiltás.

A szabályszegőkre 68 eurós (csaknem 24 ezer forintos) bírság vár.

Motoros pár kutyával a párizsi forgalomban 2001 októberében Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A korlátozás alól koruktól függetlenül mentesülnek a mozgáskorlátozottak által használt autók, a sürgősségi járművek, valamint a költöztető cégek autói is.

Nem olyan régen esett szó egy másik párizsi forgalomszabályozási lépésről:

a várhatóan 2022-ben életbe lépő intézkedés szerint a francia főváros központi négy kerületéből teljesen kitiltják az átmenő forgalmat,

csak a belvárosi lakosok, a mozgáskorlátozottak, illetve az áruszállító és fuvarozó járművek hajthatnak majd be.

Neked ajánljuk
Egy kisebb erdőből épül újjá a Notre-Dame Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam