2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2030-ra a teljes line-upját elektrifikálja a Fiat

Radikális változásra készül a Fiat, a Stellantis-csoporthoz tartozó olasz márka ugyanis 2025 és 2030 között a teljes termékkínálatát elérhetővé teszi elektromos változatban – pontosabban e céldátum után már csak elektromos változatban lesznek elérhetők a Fiat modellek az electrive.com szerint.

A hírt a környezetvédelmi világnap előestéjén tartott panelbeszélgetésen jelentette be Olivier François, a Fiat vezérigazgatója.

François kiemelte, hogy a márka célja kihasználni az akkumulátorok árcsökkenése által nyújtott lehetőségeket, és olyan elektromos autókat piacra dobni, amelyek már nem kerülnek többe belső égésű motorral szerelt társaiknál.

Az electrive.com megjegyzése szerint ennél részletesebb fejtegetésekbe azonban már nem bocsátkozott a Fiat-vezér. De az tudható 2021. január 20-a óta, hogy az akkor frissen, épp csak egy napja a New York-i tőzsdére bevezetett Stellantis-csoport már 2021 végére 39 elektromos modellel tervez.

A Fiat New 500, a márka első, teljesen elektromos személyautója Fotó: Stellantis Media/FCA Italy/Fiat New 500 Full Electric

Mindazonáltal az is igaz, hogy a Fiatnak jelenleg mindössze 2 elektromos jármű szerepel a portfóliójában, a márka eddig egyetlen teljesen elektromos személyautója a Fiat New 500, az első teljesen elektromos furgonja pedig az E-Ducato.

Szakemberek szerint a Panda lehet a következő elektromos modell az 500-as és a Ducato után, az E-Panda pedig az elektromos 500-as platformjára épülhet, és a Concept Centoventi keretében valósulhat meg.

Neked ajánljuk
Zöldül a Volánbusz flottája 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Klímasemlegességre törekszik a Procter & Gamble Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: electrive.com
Vissza
Hírfolyam