2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volkswagen villanyautói vezették az európai eladási listákat

A Jato Dynamics adatai szerint a Volkswagen az akkumulátoros elektromos szegmens 34 százalékát szerezte meg áprilisban Európában, az ID.4 lett a legnépszerűbb, az ID.3 pedig a második legkapósabb tisztán elektromos modell a kontinensen a tavaszi hónapban. Ez jelentheti a SUV-korszak kezdetét?

A Jato Dynamics a 26 európai ország újautó-értékesítéseit feldolgozó elemzésében megjegyzi, hogy

idén áprilisban 261 százalékkal több autót adtak el a kontinensen,
mint 2020 negyedik hónapjában, mikor a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások hatására bezuhant az értékesítések száma. A növekedés ellenére az idei áprilisi eladások így is 23 százalékkal maradtak el
a 2019 áprilisitól 

foglalta össze a tendenciákat az autopro.hu szakportál a Green Car Congress oldalán megjelent cikk alapján.

A Volkswagen ID.4 1ST – Az ID.4 az első SUV, amely valaha vezette a tisztán elektromos autók eladási rangsorát Európában Fotó: Volkswagen Newsroom/Volkswagen AG

Alacsony kibocsátású autókból viszont még sosem fogyott annyi, mint idén. Áprilisban az értékesítések 15 százalékát tették ki ezek a típusok, egy évvel korábban ez az arány 11 százalék volt.

Tisztán elektromos autókból 338 százalékkal többet, 71 500 darabot értékesítettek, míg a plug-in hibridek területén 507 százalékos volt a növekedés, így 81 000-et adtak el belőlük.

A legjobban tehát a Volkswagen ID.4 fogyott. Ugyan ez az első példa rá, hogy egy SUV vezeti a tisztán elektromos autók eladási rangsorát Európában, de Felipe Muñoz, a Jato Dynamics elemzője szerint ez még csak a kezdet, és az elektromosautó-eladások növekedését a SUV-k fogják hajtani a tisztán elektromos járművek értékesítésének következő korszakában.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam