2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még pár napig ki lehet próbálni a legújabb e-buszt

A BKK és második legnagyobb szolgáltatója, az ArrivaBus nemrég egy Mercedes-Benz eCitarót tesztelt, ezúttal pedig a BYD legmodernebb, teljesen elektromos városi autóbuszát, a BYD K9 UB 12m eBust próbálják ki valós forgalmi környezetben. Az e-busz a 105-ös vonalon e105-ös jelzéssel fut még pár napig.

A teljesen elektromos városi autóbusz június 2-ától két hétig van forgalomban a 105-ös autóbusz vonalán, e105-ös jelzéssel. Ingyenesen lehet rajta utazni, így most bárki kipróbálhatja a jövő technológiáját. A BKK FUTÁR rendszerében percre pontosan nyomon lehet követni a járművet – adta hírül a BKK.

A tisztán elektromos hajtású, alacsonypadlós, dupla klímás BYD K9 UB 12m eBus városi autóbusz fővárosi tesztjére a BKK, az ArrivaBus és a gyártó BYD együttműködésében kerül sor.

Az ArrivaBus több mint 20 éve aktív szereplője a budapesti közösségi közlekedésnek. A vállalat elköteleződött a környezetbarát járművek tesztelése és forgalomba állítása mellett.

A tisztán elektromos hajtású, alacsonypadlós, dupla klímás BYD K9 UB 12m eBus Fotó: BKK

A kínai székhelyű BYD most bemutatott 12 méteres szóló autóbuszának 348 kilowattórás akkumulátora a biztosíték arra, hogy az e-busz egy töltéssel akár 300 kilométert is meg tud tenni. Bővebb információk olvashatók az BYD K9 UB 12m eBusról a gyártó honlapján.

Az Európai Bizottság a Zöldmegállapodás értelmében 2050-re karbonsemleges Európai Unióval számol. Ennek megfelelően a Budapesti Mobilitási Terv is a zéróemissziós buszok beszerzését részesíti előnyben – trolibuszokét és elektromos buszokét.

Neked ajánljuk
A felújítás befejeződött, január közepétől jár majd újra a sikló Autonóm áruszállító robotokat tesztelnek három európai városban, köztük Debrecenben Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Az elmúlt napokban Törökországot és Görögországot is elérte az extrém hidegfront
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam