2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyáron kezdődik az elektromos Mégane közúti tesztelése

Május elején mutatta meg a Renault a legelső teaserfotókat a Mégane E-Tech Electric elektromos modellről, majd további információkat is csepegtetett a gyártó. Új közleményükben már csak az álcafóliázás takarja a vadiúj autót, és a sorozatgyártás előtt még néhány műszaki adatra is fény derült.

Az elektromos Mégane-t műszakilag semmi sem köti majd a hagyományos sikermodellhez, mivel a Renault–Nissan–Mitsubishi Szövetség CMF-EV elektromos padlólemezére fogják gyártani.

A Renault elárulta, hogy a Mégane E-Tech Electric (becenevén MéganE) 160 kilowattos teljesítményű villanymotort és egy a WLTP szerinti 450 kilométer hatótávra képes 60 kilowattórás akkucsomagot kap a douai gyárban. Azt egyelőre viszont nem tudni, hogy más teljesítménnyel és akkukapacitással is kapható lesz-e a modell – jegyezte meg a Villanyautosok.hu.

A vadiúj Mégane E-Tech Electric, avagy becenevén MéganE Fotó: © Groupe Renault – Direction Design/Renault Group Media Site

Az elektromos Mégane közúti tesztelése összesen 30 prototípussal kezdődik meg 2021 nyarán.

Aki szívesen nézegetne további képeket a vadiúj MéganE-ről, az kattintson a Villanyautosok.hu cikkére!

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam