2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lánchidat lezárták, új hajójárat biztosítja a gyors átkelést a Dunán

Június 16-án hajnalban körülbelül másfél évre felújítás miatt lezárták a Lánchidat, a BKK ugyanezekben a percekben közleményben adta hírül, hogy már a lezárás első napjától menetrend szerint közlekedő átkelőhajó segíti az átjutást a Dunán, a pesti belváros és a Várnegyed között a felújítás idején.

2021. június 16-tól, szerdától 250 fő befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a pesti belváros és a Várnegyed, azaz az Akadémia és a Jégverem utca megállók között a BKK és a MAHART együttműködésében, a meglévő infrastruktúrát felhasználva. A MAHART és a BKK júliusban egyezteti majd a járattal kapcsolatos első tapasztalatokat.

2021. június 16-án hajnalban teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére Fotó: MTI/Mónus Márton

A járat hétfőtől vasárnapig reggel 7 órakor indul a Jégverem utcából, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 20:15-kor indul vissza a budai oldalra az Akadémia 1. kikötőből. A menetrend ezen a linken érhető el.

Az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől péntekig a BKK havi bérleteivel vagy egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Az elfogadott bérletek listája ezen a linken található.

A lezárás első napjától menetrend szerint közlekedő átkelőhajó segíti az átjutást a Dunán, a pesti belváros és a Várnegyed között Fotó: BKK

A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a MAHART jegypénztáraiban vagy a hajón 500 forintos jegy vásárolható. Mivel a járat nem a közösségi közlekedés része, így 2 és 6 éves kor között, valamint 65 év felett is jegyet kell váltani bérlet hiányában. Az átkelőhajón kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van, kisállat- vagy kerékpárjegy váltása mellett. A jegy egy utazásra érvényes – részletezte a BKK közleménye az utazási feltételeket.

A pontos jegyinformációk ezen a linken olvashatók.

Neked ajánljuk
A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Milyen legyen az Aquincumi híd? HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam