2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Imádják az elektromos autókat a magyarok

A hihetetlen érdeklődésre való tekintettel az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.  és az ITM mégis elérhetővé tette a teljes pályázati keretet, de hamarosan így is kiürült a kassza. Összesen kevesebb mint hat óra alatt lecsaptak a pályázók a villanyautó-vásárlás támogatására igényelhető 3 milliárdos összeg minden egyes forintjára.

Miután kevesebb mint két óra alatt elfogyott a pályázat első lépcsőjére szánt egymilliárd forintos támogatási keret, a pályázatot szervező IFKA és az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán változtattak a korábban meghirdetett játékszabályokon. A pályázati honlapon látható tájékoztató szerint mától a teljes, 3 milliárdos keret kimerüléséig lehet pályázni

adta hírül június 16-án, kedden dél körül a Totalcar.

Néhány óra múlva pedig már arról számolt be a szakportál, hogy

a villanyautó-támogatást a korábbiakhoz képest megváltozott szabályok ellenére is órák alatt felszívta a közönség: az egész évre szánt 3 milliárd forintos keretet néhány órán belül teljes egészében lefedték a pályázatok.

Elektromos autók egy debreceni töltőállomáson 2018-ban Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Totalcar azt is említette, hogy a hivatalos tájékoztatás szerint mintegy 1500 pályázatot adtak le ez alatt a két nap alatt, és hogy egyelőre nem tudni, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szán-e további forrásokat elektromos autók vásárlásának támogatására.

Ahogyan ezt a szakportál is leszögezte, a lakosság részéről bizony volna igény a pályázat további bővítésére.

Neked ajánljuk
Nem sci-fi: az MNB alanyi jogon támogatná az e-autó-vásárlást A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam