2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Volánbusz első saját elektromos busza

A BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. komáromi telephelyén legyártották a legelső olyan tisztán elektromos meghajtású autóbuszt, amely a Volánbusz saját tulajdonaként szállítja majd az utazóközönséget a hídon át, Komárom és a szlovákiai Komárno között – adta hírül a Villanyautosok.hu portál.

Az elkészült BYD K9UB típusú elektromos busz ünnepélyes átadóján részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki elmondta, hogy a versenyképesség fejlesztésének és a környezet védelmének kéz a kézben kell járnia, így már alapvetően az elektromosautó-ipar fejlesztését helyezi előtérbe a kormány. 

A magyarországi gyártású elektromos busz Komárom és a szlovákiai Komárno közötti helyi közlekedésben teljesít szolgálatot. A jármű értéke 153,5 millió forint. A beszerzéséhez Komárom és Komárno önkormányzata, valamint a Volánbusz Zrt. közösen pályázott az Interreg V-A SKHU (Szlovákia-Magyarország) Együttműködési Program keretében. A két településen megújulnak az autóbusz-megállók és a végállomások is, a buszmegállókba információs okospanelek kerülnek – sorolta a Villanyautosok.hu a fejlesztés részleteit.

A Volánbusz új, BYD K9UB típusú elektromos busza a Komáromot és Révkomáromot összekötő Monostori hídon 2021. június 15-én Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A most átadott jármű a Volánbusz első saját villanybusza, de hamarosan újabbak csatlakoznak a flottához: ahogy mi is beszámoltunk róla, a cég az elmúlt alig több mint egy hónap során összesen 100 új szóló, alacsony padlós elektromos buszt pályázott meg.

Neked ajánljuk
A miskolciak vasárnapig tesztelhetik ingyen az elektromos buszozást A miskolciak vasárnapig tesztelhetik ingyen az elektromos buszozást Újra elektromos tesztbuszok köröznek Budapesten Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam