2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Volánbusz első saját elektromos busza

A BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. komáromi telephelyén legyártották a legelső olyan tisztán elektromos meghajtású autóbuszt, amely a Volánbusz saját tulajdonaként szállítja majd az utazóközönséget a hídon át, Komárom és a szlovákiai Komárno között – adta hírül a Villanyautosok.hu portál.

Az elkészült BYD K9UB típusú elektromos busz ünnepélyes átadóján részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki elmondta, hogy a versenyképesség fejlesztésének és a környezet védelmének kéz a kézben kell járnia, így már alapvetően az elektromosautó-ipar fejlesztését helyezi előtérbe a kormány. 

A magyarországi gyártású elektromos busz Komárom és a szlovákiai Komárno közötti helyi közlekedésben teljesít szolgálatot. A jármű értéke 153,5 millió forint. A beszerzéséhez Komárom és Komárno önkormányzata, valamint a Volánbusz Zrt. közösen pályázott az Interreg V-A SKHU (Szlovákia-Magyarország) Együttműködési Program keretében. A két településen megújulnak az autóbusz-megállók és a végállomások is, a buszmegállókba információs okospanelek kerülnek – sorolta a Villanyautosok.hu a fejlesztés részleteit.

A Volánbusz új, BYD K9UB típusú elektromos busza a Komáromot és Révkomáromot összekötő Monostori hídon 2021. június 15-én Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A most átadott jármű a Volánbusz első saját villanybusza, de hamarosan újabbak csatlakoznak a flottához: ahogy mi is beszámoltunk róla, a cég az elmúlt alig több mint egy hónap során összesen 100 új szóló, alacsony padlós elektromos buszt pályázott meg.

Neked ajánljuk
A Vértesben is megújult egy ökoturisztikai központ és turistaház Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát Zöldbe borul az egykori bécsi pályaudvar területe Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Éjjel nyíló virágok (képgalériával)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam