2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat

A Totalcar vette észre, hogy a márkát irányító Markus Duesmann a német Süddeutsche Zeitungnak arról beszélt: 2026-ra várhatók az utolsó benzines vagy dízelmotorral működő új Audi-modellek, és új hibridet sem dobnak piacra 2026 után. Akkortól csak a tisztán elektromos modellekre fognak koncentrálni.

Duesmann elmondása szerint tehát 2026 után, ahogy a korábban bemutatott benzin- vagy dízelmotoros modellek lassan kifutnak, automatikusan nem marad majd más a kínálatban, mint a tisztán elektromos modellek. A hibridektől való búcsúhoz azt fűzte hozzá a szakember: ilyen autókat sem mutatnak be 2026 után, de ezeket addig is nagyszerű átmeneti megoldásnak tartják, hídnak a jövőbe – részletezte a Totalcar.

Audi e-tron S line black edition – Az Audi vadiúj tisztán elektromos modellje, a képen éppen SUV verzióban Fotó: Audi MediaCenter/AUDI AG

A szaklap szerzője szerint a döntés nem kockázatmentes, de nem is váratlan. „A prémiumszegmens drágább modelljeinek árába már kényelmesen belefér az elektromos hajtás többletköltsége, és a töltőhálózat kiépülésével az elektromos modellek használhatósága is sokat javulhat a következő öt év során. Emellett a 2026-ig bemutatott belső égésű motoros modellek további 6-8 évig piacon maradhatnak, ami elég biztonsági tartalékot jelent a gyártó számára” – érvel Andróczi Balázs.

Neked ajánljuk
2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban 2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam