2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízvételi pontokkal, ivókutakkal és védőitallal a hőség ellen

A BKK a forró idő beköszöntével ivókutakkal, vízvételi és hűsítő pontokkal, a munkaruházatra vonatkozó szabályok enyhítésével és a járművezetők leváltásának vagy félreállásának biztosításával, továbbá légkondicionálással is igyekszik óvni a közösségi közlekedők és a munkavállalói egészségét.

A Budapesti Közlekedési Központ a BKV Zrt.-vel együttműködésben idén már 34 helyszínen állított fel ivókutakat a metrók területén.

A BKK tíz ügyfélközpontjában is található vízvételi pont, amelyeket bárki szabadon használhat.

A BKK FUTÁR applikációban az ivókutak láthatóságát is be lehet állítani, hogy a városban közlekedők a lehető leghamarabb megtalálják a legközelebbi kutat.

A Fővárosi Önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve két hűsítő szigetet is létrehozott a Boráros téren és a Baross téren. Ezeken a helyszíneken napenergia által működtetett ventilátorok és növények segítik könnyebben elviselni a kánikulát – áll a BKK június 22-i közleményében.

Idén a metró területén már 34 helyszínen várják ivókutak, 10 ügyfélszolgálaton pedig vízvételi pontok a szomjas közösségi közlekedőket Fotó: BKK

A BKK nyomatékosan felhívta járművezetői figyelmét a klímaberendezés használatának fontosságára.

Hőségriadó idején a vállalat biztosítja a járművezetők leváltását vagy félreállási lehetőségét, illetve a megfelelő mennyiségű védőitalt és a több pihenőidőt.

A járművezetők, a metró beléptetőszemélyzete és a a jegyellenőrök a rendkívüli meleg idején dolgozhatnak rövidnadrágban.

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam