2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesla Model 3 lett a legamerikaibb amerikai autó

A Cars.com American-Made Indexének 16 éves története során most először került elektromos autó a lista első helyére. Idén bizony a Tesla Model 3 bizonyult a legamerikaibb amerikai autónak. A márka sok alkatrészt gyárt házon belül, ennek is köszönhetők egyre előkelőbb helyezései.

A Cars.com autós hírportál öt tényező figyelembevételével számítja ki, melyik amerikai autók járulnak hozzá a legnagyobb mértékben az ország gazdasági növekedéséhez:

  • az összeszerelés helyszíne,
  • az amerikai (és kanadai) alkatrészek aránya,
  • a motorok származási országa,
  • a sebességváltó származási országa,
  • valamint az amerikai munkaerő foglalkoztatása.

A Cars.com első körben 344, az Egyesült Államokban forgalmazott modellt vizsgált. Ebből 233-at csak importálnak, így ezeket nem vették figyelembe a további értékelés során. Számos más követelmény érvényesítése után végül csak 90 autómodell maradt az American-Made Index végső listájában.

A Tesla Model 3 Fotó: Courtesy of Tesla, Inc.

A Tesla a korábbi években is jól teljesített: tavaly a Model S a harmadik, a Model 3 a negyedik, a Model X pedig az ötödik volt. Idén a két nagyobb Tesla be sem került a 90-es listába, mert a Cars.com nem tudott elegendő információt gyűjteni a frissen megújított modellekről.

Idén a Tesla Model 3 került az American-Made Index első helyére, a Ford Mustang követi, a harmadik helyen pedig ismét egy Tesla, a Model Y áll. 

Neked ajánljuk
Több GreenGo Budapesten: Csillaghegy, Virányos és Wekerle is örülhet Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam