2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ekkor vezeti ki a Volkswagen a belső égésű motorral hajtott modelljeit

Nem véletlen a többes szám a címben, a kivezetés éve és a teljesen elektromos autók kizárólagos értékesítésére való átállás kontinensenként eltérő időpontokban tud majd megvalósulni: a leggyorsabb átállást Európában tervezi a vállalatcsoport, a legtöbb időt pedig Dél-Amerikára és Afrikára hagyják.

A vg.hu az Automotive News Europe értesülései alapján közölte, hogy nem gyárt belső égésű motorokkal hajtott autókat 2035 után a Volkswagen, ugyanis ekkor tisztán elektromos járművekre térnek át.

„Európában 2033 és 2035 között, az USA-ban és Kínában valamivel később vezetjük ki a belsőégésű motorral működő járműveket” – részletezte Klaus Zellmer, a cég értékesítési vezetője a bajor Münchner Merkurnak tett nyilatkozatában. Azt is hozzátette, hogy a projekt Dél-Amerikában és Afrikában több időt vesz igénybe, mivel ezen a két kontinensen hiányoznak a szükséges politikai és infrastrukturális feltételek.

Az ID.4 GTX a Volkswagen nagy teljesítményű, teljesen elektromos, kétmotoros és összkerékhajtásos kivitelben kapható modellje – Intelligens és sportos autó az Accelerate stratégia jegyében Fotó: Volkswagen AG/Volkswagen Newsroom

A vg.hu cikke emlékeztet rá, hogy a Volkswagen márciusban mutatta be Accelerate-stratégiáját, melynek keretében azt tervezi, hogy 2030-ra az európai autóértékesítés 70 százalékát már tisztán elektromos járművek teszik majd ki.

Zellmer erről azt mondta, a cég így felkészül az Európai Unió klímaváltozási célkitűzéseinek esetleges szigorítására, sőt még meg is haladja azokat. 2050-re a Volkswagen teljes flottájának kibocsátásmentesnek kell lennie, fűzte hozzá a szakember.

Neked ajánljuk
2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban 2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam