2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautós találkozó Abdán – Nem maradt ki, aki lemaradt

Június 26-án, szombaton villanyautós családi napot rendeztek Abdán – a közel 450 regisztrált résztvevő több mint 150 elektromos autóval érkezett, felvonultak a legnépszerűbb hazai típusok a Győr melletti kis település hangulatos főutcáján, és még a Teslákat is több mint két kézen kellett számolni.

A találkozó legfőbb izgalmait a tesztelhető, kipróbálható járművek adták:

„megcsodálhattunk egy tisztán elektromos nyerges vontatót, de többek között az év egyik leginkább várt modellje, a Škoda ENYAQ is kipróbálható volt, és Porsche Taycannal is mehettek egy kört az érdeklődők. Az elektromobilitás természetesen ma már nem kizárólag a négykerekű járműveket jelenti, így különböző elektromos motorkerékpárok, rollerek, elektromos rásegítéses kerékpárok tesztelésére is lehetőség nyílt” 

írta élménybeszámolójában Szűcs Gábor, a villanyautós közösség aktív tagja, a villanyautósok.hu oldal szerzője, és a miskolci találkozók szervezője.

II. Villanyautós Családi Nap Abdán Forrás: Zsolt Szabó/YouTube.com

Mivel a szombati igazi családi nap volt, kicsik és nagyok is jól szórakozhattak. A kisebbekre többféle kimozgatós és kreatív gyermekprogram várt, a felnőttek pedig élőben élvezhették a villanyautosok.hu Villanyóra című rendszeres podcastjének felvételét. A színpadon később Svihák Oszkár gyermekműsorát követte Lorán Barnabás (Trabarna) humorista előadása, végül a Mobilis Győr bemutatója.

A találkozóra az ország minden részéről érkeztek elektromosautó-szeretők és -tulajok, ebből is megállapítható volt, hogy

„ma már nem jelent kihívást elektromos autóval nagyobb távolságok megtétele sem”

– húzta alá Szűcs Gábor. Aki fotókat és videókat szeretne nézegetni a nap eseményeiről, ide kattintson!

Képünk illusztráció, az eseményről a forráscikkben és onnan kiindulva nézegethetők remek fotók Fotó: Markus Roider képe a Pixabayen

Idén a következő vidéki helyszíneken lesznek villanyautós események, találkozók a beszámoló végén megosztott tervek szerint: Gönyű (2021. 08. 15.), Balatonfüred (2021. 09. 18.), Keszthely (2021. 09. 25.) és Miskolctapolca (2021. 09. 16.).

Neked ajánljuk
A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam