2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyon jó negyedévet zárt a Tesla, itt jönnek az adatok

Az előző év azonos időszakához mérten megduplázta az elektromos autók kiszállítását a Tesla 2021 második negyedévében, és az idei első negyedévhez képest is javított a számokon az Elon Musk által vezetett vállalat – számolt be róla július 5-i, hétfői közleményében a Magyar Távirati Iroda.

A cég tájékoztatása szerint a június végével lezárult második negyedévben rekordszámú, 201 ezer 250 autót szállítottak ki, jóval többet az egy évvel korábbi 90 ezer 891-nél, és 9 százalékkal többet az első negyedévi 184 ezer 877-nél. Az amerikai vállalat arról is beszámolt, hogy a második negyedévben 206 ezer 421 autót gyártottak az első negyedévi 180 ezer után. A Tesla bevétele 11,4 milliárd dollár volt 2021 második negyedévében, a profitról egyelőre nem árultak el semmit.

Úgy tűnik, ez a Tesla Roadster már otthonra talált Fotó: Tesla Gallery/Courtesy of Tesla, Inc.

Az elemzők kicsit több, 207 ezer jármű kiszállításával számoltak a második negyedévre, a bevétel viszont nagyjából megegyezett a várttal. A profittal kapcsolatban tehát egyelőre még csak előzetes számítások állnak rendelkezésre: a szakértők 584 millió dollár adózott eredményt várnak a negyedévre az egy évvel korábbi 104 millió dollár után, amikor a koronavírus-járvány miatt néhány hétre leállt a munka a márka amerikai gyáraiban – közölte az MTI.

Neked ajánljuk
A Stellantis hisz az autómegosztás jövőjében Még kevés az elektromos busz a német utakon Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam