2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ambiciózus a Porsche akkor is, ha a jövőnkről van szó

A nagy teljesítményű sportautóiról ismert márka értesítette 1300 beszállítóját, hogy a jövőben nem fog megrendelést adni olyan cégnek, amelyik nem kizárólag megújuló energiával állítja elő a nekik szállított alkatrészeket – adott hírt a kemény lépésről a villanyautosok.hu.

A Taycant már 2019 óta karbonsemleges gyárban készíti a Porsche, és mára már az összes nagyobb üzemük kibocsátásmentes.

A német autógyártó szén-dioxid-lábnyomának 20 százalékáért azonban a vállalat partnerei felelnek, ezért döntöttek a fent említett lépés mellett.

A vállalat azzal számol, hogy a Taycan Cross Turismo lesz az első teljes életciklusra vetítve CO2-semleges autójuk. Több mint egymilliárd eurót szánnak rá, hogy ezt hamarosan minden modelljükről elmondhassák.

A Porsche Cross Turismo lesz az első teljes életciklusra vetítve kibocsátásmentes modellje a márkának Fotó: VW Group Media/Porsche.com/Porsche Newsroom

A tervek szerint 2025-re a Porschénél legyártott járművek 50 százalékában lesz villanymotor (is), 2030-ra pedig 10-ből 8 Porsche tisztán elektromos vagy plug-in hibrid lesz – részletezte a vállalat elektrifikációs teveit az elektromos autózással foglalkozó szakportál.

A márka sajtónyilatkozata a lépésről itt olvasható.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam