2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akkumulátorgyárral és komoly villanyautó-gyártási kapacitással készül a Nissan

A Brexit miatt jó ideig bizonytalan volt a sunderlandi Nissan gyár sorsa is, de ahogy a Totalcar cikke fogalmaz: úgy néz ki, a japán gyártó kitart 35 éves brit bázisa mellett. Sőt, mintegy 1 milliárd angol fontot költenek fejlesztésre, a cél egy akkumulátorgyár és évi százezer villanyautó.

A Nissan tehát úgy tervezi, hogy nagyjából 1 milliárd angol fontot költenek el a sunderlandi telephely fejlesztésére. A japán autógyártó a kínai Envision AESC-vel közösen új akkumulátorgyárat épít, emellett az elektromos autók gyártásának fejlesztésébe fog fektetni.

Az új akkumulátorgyár látványtervei Fotó: Nissan Motor Corporation Official Europe Newsroom

A cél évi százezer villanyautó legyártása lenne, amelyekkel elsősorban a brit és az európai piacot láthatná el a Nissan – szögezi le a Totalcar. A fejlesztések hírének bejelentéséhez kapcsolódva a Nissan megmutatta egy új elektromos modelljének képeit is, de erről lényegi információk nem derültek ki.

Az új elektromos modell sejtelmes első képe Fotó: Nissan Motor Corporation Official Europe Newsroom

A fejlesztéseket a keletkező új munkahelyek miatt Sunderland is támogatja: az üzem áramellátására napelemfarmot és 1 megawattos akkumulátortelepet építenek a Nissannal közösen.

A Nissan részletes sajtóbejelentése itt olvasható.

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam