2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában

A bolgár gazdasági miniszter bejelentése nyomán adta hírül az MTI, hogy a Next.e.Go Mobile elektromosautó-gyártó startupvállalkozás Bulgáriában épít autógyárat. A projekt a bolgár állam hosszú távú támogatását is élvezi, a cél a lakosságot minél szélesebb körben villanyautóhoz segíteni.

A német Next.e.Go Mobile 140 millió eurót költ autógyár építésére Bulgáriában, ahol a cég E.Go Life és E.Go Life Cross modelljeit tervezik gyártani.

Kiril Petkov, a bolgár gazdasági miniszter azt mondta, a gyár az északi országrészben található Lovecs városában épül fel két év alatt, és mintegy ezer embert terveznek itt foglalkoztatni.

Szmog Szófiában 2019. december 10-én, amikor a bolgár meteorológiai szolgálat a légszennyezettség miatt a második legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adta ki az ország tizenhárom térségében – Nem lesz haszontalan lehetővé tenni a villanyautózást Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Az állam három részletben, összesen 34 millió euróval támogatja a terv megvalósítását. Az első részletet a termelés beindításakor, az utolsót pedig akkor folyósítják majd, ha évi 20 ezer eladásig kúszik fel a német startup teljesítménye.

A 2015-ben alapított Next.e.Go Mobile kisméretű autókra specializálódott, ezekkel a lakosság szélesebb körét szeretnék megszólítani.

Neked ajánljuk
Feltámadt és egyből flottája elektrifikációjába fogott a Hertz Nem lépnek le a gázról Németországban Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam